El portavoz de Cs Palma, Josep Lluís Bauzá, critica que Llorenç Carrió contratara a Josep Quetglas, relacionado con Memòria Històrica de Mallorca y otros movimientos pro-demolición

El grupo municipal de Ciudadanos (Cs) en el Ayuntamiento de Palma ha interpuesto una denuncia contra el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, en la que indica que este encargó el informe técnico sobre la catalogación del monolito de Sa Feixina a Josep Quetglas, quien había intervenido días antes en el programa ‘Dues Voltes’ de IB3 Televisión como representante de la Asociación Memoria Histórica de Mallorca, aparte de haber publicado diferentes artículos en prensa defendiendo la demolición del monolito.

El portavoz de Cs Palma, Josep Lluís Bauzá, ha tachado la contratación de “legalmente dudosa y éticamente reprochable”, ya que, para Bauzá, “es evidente que en este caso el responsable de Cultura tenía pleno conocimiento de la gran parcialidad de Josep Quetglas”. “La vinculación de Quetglas con los movimientos y asociaciones que defienden la demolición es pública y notoria”, ha añadido.

“La elección de este experto a sabiendas de que falta a la neutralidad es absolutamente contraria al papel de los poderes públicos en la defensa del patrimonio que se recoge en el artículo 46 de la Constitución”, ha afirmado el regidor, quien ha señalado que “de nuevo el Govern de la Gent obvia la voluntad de los ciudadanos”.

Por último, Bauzá ha criticado que el regidor “intente dar una apariencia de legalidad y neutralidad a un acto injusto y parcial, dado que el Ajuntament es parte, lo cual agrava la conducta de Carrió”. “Esperamos que la justicia clarifique su actuación, que evidencia una arbitrariedad manifiesta y es, desde nuestro punto de vista, delictiva”, ha sentenciado.

_________________________

Es portaveu de Cs Palma, Josep Lluís Bauzá, critica que Llorenç Carrió contractàs Josep Quetglas, relacionat amb Memòria Històrica de Mallorca i altres moviments pro-demolició

Es grup municipal de Ciutadans (Cs) a s’Ajuntament de Palma ha interposat una denúncia contra es regidor de Cultura, Llorenç Carrió, en sa qual indica que aquest va encarregar s’informe tècnic sobre sa catalogació des monòlit de Sa Feixina a Josep Quetglas, qui havia intervengut dies abans en es programa ‘Dues Voltes’ d’IB3 Televisió com a representant de s’Associació Memòria Històrica de Mallorca, a part d’haver publicat diferents articles en premsa defensant sa demolició des monòlit.

Es portaveu de Cs Palma, Josep Lluís Bauzà, ha qualificat sa contractació de “legalment dubtosa i èticament reprovable”, ja que, per Bauzá, “és evident que en aquest cas es responsable de Cultura tenia ple coneixement de sa manifesta parcialitat de Josep Quetglas”. “Sa vinculació de Quetglas amb sos moviments i associacions que defensen sa demolició és pública i notòria”, ha afegit.

“S’elecció d’aquest especialista sabent que falta a sa neutralitat és absolutament contrària an es paper des poders públics en defensa des patrimoni que recull sa Constitució a s’article 46”, ha afirmat es regidor, qui ha assenyalat que “de nou es Govern de sa Gent obvia sa voluntat des ciutadans”.

Finalment, Bauzá ha criticat que es regidor “intenti donar una aparença de legalitat i neutralitat a un acte injust i parcial, atès que s’Ajuntament n’és part, cosa que agreuja sa conducta de Carrió”. “Esperam que sa justícia aclaresqui sa seva actuació, que evidencia una arbitrarietat manifesta i és, des des nostro punt de vista, delictiva”, ha sentenciat.