· El portavoz de C’s en el Parlament balear, Xavier Pericay, considera que “el Govern debe priorizar la seguridad jurídica y no dejar desamparadas a 300 familias”

Palma de Mallorca, viernes 28 de agosto de 2015. El portavoz de C’s en la cámara balear, Xavier Pericay, ha lamentado la actitud del Govern presidido por Francina Armengol en relación con la restitución del concierto del que gozaban los colegios Aixa y Llaüt del Parc Bit. “La actuación del ejecutivo autonómico no puede estar dirigida por prejuicios ideológicos”, ha lamentado Pericay, quien ha insistido en la necesidad de que el Govern “garantice la seguridad jurídica, algo fundamental en un Estado de derecho”.

El líder de C’s en el Parlament balear también se ha referido a la “situación de indefensión en la que se encuentran las 300 familias que llevan a sus hijos a estos colegios, y que, a día de hoy, no saben si podrán beneficiarse o no este próximo curso del concierto que reiteradamente han confirmado hasta cuatro sentencias judiciales”.

Xavier Pericay ha señalado además que le parece “sorprendente” que el Govern haya admitido que sus medidas pueden dar lugar a indemnizaciones “que naturalmente se pagarían con el dinero de todos los contribuyentes”, y ha recalcado la defensa de C’s no sólo de la escuela pública, sino también de la concertada, “que aumenta la libertad de las familias a la hora de escoger el modelo que consideren más apropiado para la educación de sus hijos”. “Un derecho”, ha concluido el portavoz de C’s en el Parlament, “recogido en la propia Constitución”.

____________________________________________________________

· Es portaveu de C’s en es Parlament balear, Xavier Pericay, considera que “es Govern ha de priorisar sa seguretat jurídica i no deixar desemparades 300 famílies”

Palma de Mallorca, divendres 28 d’agost de 2015. Es portaveu de C’s a sa Cambra balear, Xavier Pericay, ha lamentat s’actitud des Govern presidit per Francina Armengol en relació amb sa restitució des concert que tenien es col·legis Aixa i Llaüt des Parc Bit. “S’actuació de s’executiu autonòmic no pot estar guiada per prejudicis ideològics”, ha lamentat Pericay, que ha insistit en sa necessitat que es Govern “garantesqui sa seguretat jurídica, fonamental a qualsevol Estat de dret”.

Es líder de C’s en es Parlament balear també s’ha referit a sa “situació d’indefensió en què se troben ses 300 famílies que duen es seus fills a aquests col·legis, i que, avui dia, no saben si podran beneficiar-se o no es curs que ve des concert que reiteradament han confirmat fins a quatre sentències judicials”.

Xavier Pericay ha assenyalat, a més, que li pareix “sorprenent” que es Govern hagi admès que ses seves mesures poden donar lloc a indemnisacions “que naturalment se pagarien amb sos doblers de tots es contribuents”, i ha recalcat sa defensa de C’s no només de s’escola pública, sinó també de sa concertada, “que augmenta sa llibertat de ses famílies a s’hora de triar es model que considerin més apropiat per s’educació des seus fills”. “Un dret, aquest”, ha rematat es portaveu de C’s en es Parlament, “recollit a sa mateixa Constitució”.