· La portavoz de C’s en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, critica que “este gobierno actúe tan sólo movido por el pancatalanismo”

Palma de Mallorca, viernes 9 de diciembre de 2016. La portavoz de Ciudadanos (C’s) en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, se opone a que “la Diada de Mallorca sea el 31 de diciembre, tal y como plantea el actual gobierno”.

En este sentido, Serra ha comentado que “el 12 de septiembre es una fecha histórica ya establecida que no ofende a nadie. Sólo se le tenía que dar importancia dándola a conocer en la escuela, creando actos para favorecer la participación ciudadana y, sobre todo, convirtiéndola en festiva”.

“El pancatalanismo de este Govern es la única causa por la que quieren justificar el cambio de fecha. Nunca un partido con tan poca representación (Més) ha tenido tanto poder”, ha manifestado la portavoz de C’s en el Consell, que ha añadido que “nos quieren convertir en catalanes sí o sí y no respetan nuestra identidad”.

“El ciudadano debe de estar anonadado, ya que ni siquiera ha sido consultado y se va a encontrar con una decisión tomada por la fuerza de los hechos”, ha señalado Serra.

Finalmente, la consellera ha recordado que “se trata de una fiesta con un contenido histórico donde se conmemora el juramento de Jaime II en el año 1276 de la Carta de Franquezas y privilegios del Reino de Mallorca, que se convirtieron en la base jurídica de la comunidad”, y ha insistido en que “son las raíces de nuestra tierra y es importante seguir recordando esta fecha histórica”.

____________________________________

· Sa portaveu de C’s en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, critica que “aquest govern només actuï mogut pes pancatalanisme”

Palma de Mallorca, divendres 9 de desembre de 2016. Sa portaveu de Ciutadans (C’s) en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, s’oposa a que “sa Diada de Mallorca sigui dia 31 de desembre, tal com planteja s’actual govern”.

En aquest sentit, Serra ha comentat que “es 12 de setembre és una fetxa històrica ja establida que no ofèn nigú. Només se li havia de donar importància donant-la a conèixer a s’escola, creant actes per facilitar sa participació des ciutadans i sobretot convertint-la en festiva”.

“Es pancatalanisme d’aquest Govern és s’única causa per sa qual volen justificar es canvi de fetxa. Mai un partit amb tan poca representació (Més) ha tengut tant de poder”, ha manifestat sa portaveu de C’s en es Consell, que ha afegit que “mos volen convertir en catalans sí o sí, i no respecten sa nostra identitat”.

“Es ciutadà deu estar astorat, ja que ni tan sols ha estat consultat i se trobarà amb una decisió presa per sa força des fets”, ha assenyalat Serra.

Finalment, sa consellera ha recordat que “se tracta d’una festa amb un contengut històric on se commemora es jurament de Jaume II l’any 1276 de sa Carta de Franqueses i privilegis des Regne de Mallorca, que se va convertir en sa base jurídica de sa comunitat”, i ha insistit que “són ses rels de sa nostra terra i és important seguir recordant aquesta fetxa històrica”.