· Destacamos algunos de los eventos en los que han participado miembros de la formación en las Islas Baleares

Palma, domingo 14 de mayo de 2017. Rueda de prensa conjunta con representantes de la asociación de Amigos de Venezuela y Baleares (AVEB), asistencia a los actos del Día Mundial del Comercio Justo, nueva Junta Directiva de la agrupación de Cs Ibiza, plenos…  A continuación, detallamos los puntos más relevantes de nuestra agenda: 

  • Lunes, 8 de mayo – Rueda de prensa conjunta de Xavier Pericay con representantes de la asociación de Amigos de Venezuela y Baleares (AVEB). El portavoz de Cs Baleares lamentó que Podemos y Més rechazaran nuestra propuesta de una Declaración institucional de solidaridad con el pueblo venezolano y anunció que la presentaremos ante el Parlament como una Proposición No de Ley, la cual puede salir adelante sin la unanimidad de todos los grupos parlamentarios. 

  • Martes, 9 de mayo – Pleno del Parlament balear, en el que Xavier Pericay interpeló al Govern sobre su política general en materia de vivienda. “Hay un grave problema de vivienda y queremos saber qué ha hecho hasta ahora el Ejecutivo autonómico en este campo y qué piensa hacer en el futuro”, subrayó Pericay.
    Por su parte, Olga Ballester preguntó al conseller de Educación, Martí March, sobre el proceso de regulación de las 170 plazas de Asesor Docente y Asesor Técnico Docente asignadas por la Conselleria de Educación sin proceso de convocatoria pública. “Estas plazas deberían ofertarse a todos los interinos y se tienen que cubrir por mérito y capacidad como marca el Estatuto Básico del Empleado Público; una vez más, este Govern está regulando la figura del enchufado y no la del Asesor Docente”, comentó la diputada de Cs Balears. 

  • Martes, 9 de mayo – La agrupación de Cs Ibiza renovó los miembros de su Junta Directiva: José Luís Rodríguez como coordinador; Alejandro Ribas como secretario; Vicente Segovia como responsable de política municipal; Ricardo Guitiérrez como responsable de Logística; y Vicente Costa como encargado de gestionar las redes sociales. 

  • Miércoles, 10 de mayo – La comisión de Medio Ambiente del Parlament aprobó por unanimidad nuestra proposición no de ley para instar al Govern a que inicie los trámites para crear una Reserva Marina de Interés Pesquero en el islote de Tagomago y zonas adyacentes. 

  • Jueves, 11 de mayo – Pleno del Consell de Mallorca, en el que Estanislao Pons criticó que el resto de partidos rechazaran nuestra moción para asumir la titularidad de la carretera de Manacor-Son Macià a Calas de Mallorca: “Esta vía se encuentra en mal estado y el Ayuntamiento de Manacor no puede hacer frente a los costes de mejora”.
    Por otro lado, Catalina Serra interpeló al vicepresidente de la institución insular, Jesús Jurado, sobre la mala gestión del Consell en actos institucionales, como la entrega de las Medallas de Oro y la Diada de Mallorca. 

  • Jueves, 11 de mayo – Fernando Navarro intervino en el pleno del Congreso de los Diputados sobre la resolución alternativa a los litigios que surgen en materia de consumo.
    “Es fundamental aumentar el nivel de protección de los consumidores para fomentar el comercio interior y exterior” y “debemos ofrecer una solución extrajudicial, sencilla, asequible y eficaz; como fomentar las transacciones en línea”, indicó el diputado por Baleares. 

  • Sábado, 13 de mayo – Olga Ballester, Marcos Pinela, José María Amengual, Juanma Gómez y Beatriz Camiña visitaron en Palma los puestos dedicados al Día Mundial del Comercio Justo. 

  • Sábado, 13 de mayo – Catalina Serra asistió a la segunda jornada del Encuentro de Corales 2017, que se celebró en el patio de La Misericordia. 

  • Domingo, 14 de mayo – Catalina Serra y Estanislao Pons asistieron al encuentro de grupos de tiempo libre de Mallorca, que se llevó a cabo en Son Ferriol.

__________________________________________________________________

· Destacam qualcuns dets esdeveniments en què han participat membres de sa formació a ses Balears

Palma, diumenge 14 de maig de 2017. Roda de premsa conjunta amb representants de s’associació d’Amics de Veneçuela i Balears (AVEB), assistència an ets actes des Dia Mundial des Comerç Just, nova Junta Directiva de s’agrupació de Cs Eivissa, plens… A continuació, detallam es punts més rellevants de sa nostra agenda:

  • Dilluns, 8 de maig – Roda de premsa conjunta de Xavier Pericay amb representants de s’associació d’Amics de Veneçuela i Balears (AVEB). Es portaveu de Cs Balears va lamentar que Podem i Més rebutjassin sa nostra proposta d’una Declaració institucional de solidaritat amb so poble veneçolà i va anunciar que la presentarem davant es Parlament com una Proposició No de Llei, sa qual pot tirar endavant sense s’unanimitat de tots es grups parlamentaris. 

  • Dimarts, 9 de maig – Ple des Parlament balear, en es qual Xavier Pericay va interpel·lar es Govern sobre sa seva política general en matèria de vivenda. “Hi ha un greu problema de vivenda i volem sebre què ha fet fins ara s’Executiu autonòmic en aquest camp i què pensa fer en es futur”, va subretxar Pericay.
    Per sa seva part, Olga Ballester va demanar an es conseller d’Educació, Martí March, sobre es procés de regulació de ses 170 places d’Assessor Docent i Assessor Tècnic Docent assignades per sa Conselleria d’Educació sense procés de convocatòria pública. “Aquestes places haurien d’oferir-se a tots ets interins i s’han de cobrir per mèrit i capacitat com marca s’Estatut Bàsic de s’Empleat Públic; un pic més, aquest Govern està regulant sa figura de s’enxufat i no sa de s’Assessor Docent”, va comentar sa diputada de Cs Balears. 

  • Dimarts, 9 de maig – S’agrupació de Cs Eivissa va renovar es membres de sa seva Junta Directiva:  José Luís Rodríguez com a coordinador; Alejandro Ribas com a secretari; Vicente Segovia com a responsable de política municipal; Ricardo Guitiérrez com a responsable de Logística; i Vicente Costa com a encarregat de gestionar ses xarxes socials.

  • Dimecres, 10 de maig – Sa comissió de Medi ambient des Parlament va aprovar per unanimitat sa nostra proposició no de llei per instar es Govern balear a iniciar es tràmits per crear una Reserva Marina d’Interès Pesquer a s’illot de Tagomago i zones adjacents. 

  • Dijous, 11 de maig – Ple des Consell de Mallorca, en es qual Estanislao Pons va criticar que la resta de partits rebutjassin sa nostra moció per assumir sa titularitat de sa carretera de Manacor-Són Macià a Cales de Mallorca: “Aquesta via se troba en mal estat i s’Ajuntament de Manacor no pot fer front an es costs de millora”.
    Per altra part, Catalina Serra va interpel·lar es vicepresident de s’institució insular, Jesús Jurado, sobre sa mala gestió des Consell en actes institucionals, com s’entrega de ses Medalles d’Or i sa Diada de Mallorca.

  • Dijous, 11 de maig – Fernando Navarro va intervenir en es ple des Congrés des Diputats sobre sa resolució alternativa an es litigis que sorgeixen en matèria de consum.
    “És fonamental augmentar es nivell de protecció des consumidors per fomentar es comerç interior i exterior” i “hem d’oferir una solució extrajudicial, senzilla, assequible i eficaç; com fomentar ses transaccions en línia”, va indicar es diputat per Balears.  

  • Dissabte, 13 de maig – Olga Ballester, Marcos Pinela, José María Amengual, Juanma Gómez i Beatriz Camiña varen visitar a Palma es mostradors dedicats an es Dia Mundial des Comerç Just. 

  • Dissabte, 13 de maig – Catalina Serra va assistir a sa segona jornada de sa Trobada de Corals 2017, que se va celebrar en es pati de La Misericòrdia.

  • Diumenge, 14 de maig – Catalina Serra i Estanislao Pons varen assistir a sa trobada de grups d’esplai de Mallorca, que se va dur a terme a Son Ferriol.