Palma de Mallorca, miércoles 17 de mayo 2017. El portavoz de Fomento del Grupo Parlamentario Ciudadanos (GPCs) en el Congreso de los Diputados, Fernando Navarro, ha registrado una iniciativa por la que insta al Gobierno a ampliar el descuento de residentes para vuelos interinsulares de ambos archipiélagos desde el 50% hasta el 75%.

Navarro ha explicado que “en el mismo momento en que tuvimos noticia de la negociación de la ampliación del descuento para Canarias, registramos una iniciativa para dejar claro que, si se aprueba, deberá ser inmediatamente extensiva a Baleares”, añadiendo que “si finalmente lo que se pacta es la ampliación del descuento en los vuelos entre Canarias y la península, reclamaremos inmediatamente lo mismo para Baleares”.

El diputado de la formación naranja ha destacado que “no vamos a consentir un trato desigual para Baleares simplemente porque el Gobierno necesite el apoyo del señor Quevedo para los presupuestos “, y ha recordado que “la Constitución, al reconocer el hecho insular, no hace diferencias entre archipiélagos, y el propio REB afirma que el descuento en los interislas será el aplicable con carácter general a los archipiélagos del Estado español”.

Navarro ha lamentado que la equidad pueda verse amenazada por la negociación partidista de un solo diputado.

_______________

Palma, dimecres 17 de maig de 2017. Es portaveu de Foment des Grup Parlamentari Ciutadans (GPCs) en es Congrés des Diputats, Fernando Navarro, ha registrat una iniciativa per sa qual insta es Govern a ampliar es descompte de residents per vols interinsulars de tots dos arxipèlags des des 50% fins an es 75%.

Navarro ha explicat que ‘en es mateix moment en què vàrem tenir notícia de sa negociació de s’ampliació des descompte per Canàries, vàrem registrar una iniciativa per deixar clar que, si s’aprova, haurà d’esser tot d’una extensiva a Balears’, afegint que ‘si finalment lo que se pacta és s’ampliació des descompte en es vols entre Canàries i sa península, reclamarem tot d’una lo mateix per Balears’.

Es diputat de sa formació taronja ha destacat que ‘no consentirem un tracte desigual per Balears simplement perquè es Govern necessita s’ajuda des senyor Quevedo pes pressuposts’, i ha recordat que ‘sa Constitució, en reconèixer es fet insular, no fa diferències entre arxipèlags, i es mateix REB afirma que es descompte en ets interillles serà s’aplicable amb caràcter general en ets arxipèlags de s’Estat espanyol’.

Navarro ha lamentat que s’equitat pugui veure-se amenaçada per sa negociació partidista d’un sol diputat.