· Destacamos algunos de los eventos en los que han participado miembros de la formación en las Islas Baleares

Palma, domingo 28 de mayo de 2017. Asistencia a los actos por el Día de las Fuerzas Armadas y a la misa por la paz en Venezuela, Diada de la Policía Local de Palma, debate sobre comercio, ruedas de prensa, plenos, participación en la celebración del 110 aniversario de la Fundación Patronato Obrero…  A continuación, detallamos los puntos más relevantes de nuestra agenda: 

  • Lunes, 22 de mayo – Rueda de prensa de Olga Ballester, en la que destacó que “el Govern está demostrando su absoluta ineficacia a la hora de solventar el problema del acceso a la vivienda”. “Este Ejecutivo está siendo incapaz de aportar ideas y medidas eficaces para aumentar la oferta en el mercado del alquiler de larga estancia y a precios asequibles”, criticó la diputada.

  • Martes, 23 de mayo – Pleno del Parlament balear, en el que conseguimos que aprobaran nuestra moción sobre vivienda, que incluye bonificaciones fiscales para los propietarios que garanticen alquileres de larga duración. A través de la moción, que defendió Xavier Pericay, también se ha aprobado instar al Govern a que elabore, antes de 2017, un listado de viviendas vacías de la comunidad autónoma por islas y un plan de vivienda social.
    Por otro lado, Olga Ballester preguntó al conseller de Medio Ambiente, Vicenç Vidal, si cree que su Conselleria vela por la conservación de los parajes naturales del Torrente de Pareis, Sa Calobra o Cala Varques. “Resuelva los problemas, vele por la conservación de nuestros parajes y cumpla con sus obligaciones”, espetó Ballester.

  • Martes, 23 de mayo – Josep Lluis Bauzá y Patricia Conrado se reunieron con miembros de Pimeco para tratar de la preocupación del sector por la venta ambulante ilegal y sus consecuencias.

  • Martes, 23 de mayo – Josep Lluis Bauzá atendió las peticiones de la Asociación de Vecinos Bellavista.

  • Miércoles, 24 de mayo – La comisión de Salud del Parlament aprobó nuestra propuesta para instar al Govern Balear a limitar el aceite de palma y las grasas saturadas de los menús de los centros escolares, los hospitales y las residencias sociosanitarias dependientes de la administración.
    También se aprobó por unanimidad que comparezca de forma urgente la consellera de Salud, Patricia Gómez, a instancias de Cs, para dar explicaciones sobre el caso Minerval.

  • Jueves, 25 de mayo –  Pleno del Ayuntamiento de Palma, en el que se aprobó la iniciativa de nuestro grupo municipal para que el consistorio aumente la frecuencia de los autobuses de las líneas de la Empresa Municipal de Transportes más utilizadas. También se aprobó otra de nuestras iniciativas, relativa a la ocupación ilegal de un solar municipal en Son Güells. Bartomeu Cañellas lleva meses denunciando la ocupación de unos pisos piloto en la zona, los cuales no son aptos para la habitabilidad.

  • Jueves, 25 de mayo –  Pleno del Ayuntamiento de Calvià, en el que se debatieron los Presupuestos Generales del Estado. “Con 32 diputados, Ciudadanos ha conseguido mejor financiación para Baleares que el PSOE con 85”, subrayó Carlos Tarancón.
    Durante la sesión, se criticó la compra de cuatro segways por 32.000 euros en contra de la opinión de los policías locales. Dichos vehículos sólo tienen una autonomía de cuatro horas, obligando a los agentes a volver al cuartel antes para ponerlos a cargar, perjudicando gravemente los turnos de patrulla.

  • Viernes, 26 de mayo – Rueda de prensa de Fernando Navarro y Olga Ballester para tratar el aumento del descuento de residente para vuelos interislas hasta el 75%. “Estamos negociando una enmienda a los Presupuestos Generales del Estado, que se debatirá la próxima semana en el pleno del Congreso de los Diputados”, explicó Navarro.

  • Viernes, 26 de mayo – Xavier Pericay participó en el debate político sobre el sector comercial que organizó la Federación Afedeco con motivo de la XVI Noche del Comercio. Nuestro portavoz trató, entre otros asuntos, la problemática que genera el todo incluido: “Ha afectado mucho a los comercios de áreas turísticas; por ello, son necesarios estímulos para pymes y bonificaciones”.
    Tras el debate, Olga Ballester y Josep LLuis Bauzá asistieron a la cena enmarcada dentro de la misma jornada y a los Premios Miquel Lladó 2017.

  • Viernes, 26 de mayo – Josep Lluis Bauzá presenció los actos de la Diada de la Policía Local de Palma.

  • Viernes, 26 de mayo – Olga Ballester, Catalina Serra, Estanislao Pons y Carlos Tarancón estuvieron en la celebración del 110 aniversario de la Fundación Patronato Obrero.

  • Sábado, 27 de mayo – Fernando Navarro, Xavier Pericay, Estanislao Pons, Josep Lluis Bauzá y Jesús Alguacil asistieron a la exposición que organizó la Comandancia General de las Fuerzas Armadas en el Parc de la Mar y al relevo de la Guardia de Honor frente al Palacio Real de La Almudaina.

  • Sábado, 27 de mayo – Xavier Pericay y Juanma Gómez acudieron a la misa por la paz en Venezuela, que se celebró en la Catedral de Palma de Mallorca. El acto oficial estuvo organizado por la Asociación de Amigos de Venezuela y Baleares (AVEB).

_____________________________________________________________

· Destacam qualcuns dets esdeveniments en què han participat membres de sa formació a ses Balears

Palma, diumenge 28 de maig de 2017. Assistència an ets actes pes Dia de ses Forces Armades i a sa missa per sa pau a Veneçuela, Diada de sa Policia Local de Palma, debat sobre comerç, rodes de premsa, plens, participació a sa celebració des 110 aniversari de sa Fundació Patronat Obrer… A continuació, detallam es punts més rellevants de sa nostra agenda:

  • Dilluns, 22 de maig – Roda de premsa d’Olga Ballester, en què va destacar que “es Govern està demostrant sa seva absoluta ineficàcia a s’hora de solucionar es problema de s’accés a sa vivenda”. “Aquest Executiu està sent incapaç d’aportar idees i mesures eficaces per augmentar s’oferta en es mercat des lloguer de llarga estada i a preus assequibles”, va criticar sa diputada.

  • Dimarts, 23 de maig – Ple des Parlament balear, en es qual vàrem conseguir que aprovassin sa nostra moció sobre vivenda, que inclou bonificacions fiscals pes propietaris que garantesquin lloguers de llarga durada. A través de sa moció, que va defensar Xavier Pericay, també se va aprobar instar es Govern a elaborar, abans de 2017, un llistat de vivendes buides de sa comunitat autònoma per illes i un pla de vivenda social.
    Per una altra part, Olga Ballester va demanar an es conseller de Medi ambient, Vicenç Vidal, si creu que sa seva Conselleria vetla per sa conservació des paratges naturals des Torrent de Pareis, Sa Calobra o Cala Varques.
    “Resolgui es problemes, vetli per sa conservació des nostros paratges i complesqui amb ses seves obligacions”, va puntualisar Ballester.

  • Dimarts, 23 de maig – Josep Lluis Bauzá i Patricia Conrado se varen reunir amb membres de Pimeco per tractar de sa preocupació des sector per sa venda ambulant il·legal i ses seves conseqüències.

  • Dimarts, 23 de maig – Josep Lluis Bauzá va atendre ses peticions de s’Associació de Veïnats Bellavista.

  • Dimecres, 24 de maig – Sa comissió de Salut des Parlament va aprovar sa nostra proposta per instar es Govern balear a limitar s’oli de palma i es greixos saturats des menús des centres escolars, ets hospitals i ses residències sociosanitàries dependents de s’administració. 
    També se va aprovar per unanimitat que comparegui de forma urgent sa consellera de Salut, Patricia Gómez, a instàncies de Cs, per donar explicacions sobre es cas Minerval.

  • Dijous, 25 de maig – Ple de s’Ajuntament de Palma, en què se va aprovar s’iniciativa des nostro grup municipal perquè es consistori augmenti sa freqüència dets autobusos de ses línies de s’Empresa Municipal de Transports més utilisades. També se va aprovar una altra de ses nostres iniciatives, relativa a s’ocupació il·legal d’un solar municipal a Son Güells. Bartomeu Cañellas du mesos denunciant s’ocupació d’uns pisos pilot a sa zona, es quals no són aptes per s’habitabilitat.

  • Dijous, 25 de maig – Ple de s’Ajuntament de Calvià, en es qual se varen debatre es Pressuposts Generals de s’Estat. “Amb 32 diputats, Ciutadans ha conseguit millor finançació per Balears que es PSOE amb 85”, va subretxar Carlos Tarancón.
    Durant sa sessió, se va criticar sa compra de quatre segways per 32.000 euros en contra de s’opinió des policies locals. Aquests vehicles només tenen una autonomia de quatre hores, i obliguen ets agents a tornar an es quarter abans per posar-los a carregar, cosa que perjudica greument es torns de patrulla.

  • Divendres, 26 de maig – Roda de premsa de Fernando Navarro i Olga Ballester per tractar de s’augment des descompte de resident per vols interilles fins an es 75%. “Estam negociant una esmena an es Pressuposts Generals de s’Estat, que se debatrà la setmana que ve en es ple des Congrés des Diputats”, va explicar Navarro.

  • Divendres, 26 de maig – Xavier Pericay va participar en es debat polític sobre es sector comercial que va organisar sa Federació Afedeco amb motiu de sa XVI Nit des Comerç. Es nostro portaveu va tractar, entre altres, de sa problemàtica que genera es tot inclòs: “Ha afectat molt es comerços d’àrees turístiques; per això, són necessaris estímuls per pimes i bonificacions”.
    Després des debat, Olga Ballester i Josep LLuis Bauzá varen assistir an es sopar emmarcat dedins sa mateixa jornada i an es Premis Miquel Lladó 2017.

  • Divendres, 26 de maig – Josep Lluis Bauzá va presenciar ets actes de sa Diada de sa Policia Local de Palma.

  • Divendres, 26 de maig – Olga Ballester, Catalina Serra, Estanislao Pons i Carlos Tarancón varen ser presents a sa celebració des 110 aniversari de sa Fundació Patronat Obrer.

  • Dissabte, 27 de maig – Fernando Navarro, Xavier Pericay, Estanislao Pons, Josep Lluís Bauzá i Jesús Alguacil varen assistir a s’exposició que va organisar sa Comandància General de ses Forces Armades en es Parc de la Mar i an es relleu de sa Guàrdia d’Honor enfront des Palau Reial de L’Almudaina.

  • Dissabte, 27 de maig – Xavier Pericay i Juanma Gómez varen acudir a sa missa per sa pau a Veneçuela, que se va celebrar a la Seu de Palma de Mallorca. S’acte oficial va ser organisat per s’Associació d’Amics de Veneçuela i Balears (AVEB).