· El pleno del Consell Insular de Mallorca también aprueba la iniciativa de C’s para llevar a cabo actuaciones de protección del patrimonio histórico-artístico de los monasterios y conventos de Mallorca

Palma de Mallorca, jueves 10 de noviembre de 2016. El pleno del Consell Insular de Mallorca ha aprobado por unanimidad la moción de Ciudadanos (C’s) Baleares en la que se insta al equipo de gobierno a tomar las medidas necesarias para mejorar el sistema viario en los alrededores del Centro de Alto Rendimiento Rafa Nadal y acabar con la congestión en la zona de la Torre dels Enagistes de Manacor. El conseller insular de C’s Baleares, Estanislao Pons, ha afirmado que “la situación actual en la zona es un caos; existe un colapso y un grave problema para la movilidad de los vecinos de Manacor”.

Pons ha denunciado “la saturación y sobreocupación del aparcamiento público situado en la Torre dels Enagistes de Manacor, donde se encuentra un campo de fútbol, el Museo Municipal, la voltadora ciclista, las pistas de atletismo, de tenis; y ahora el Centro de Alto Rendimiento de Tenis de Rafa Nadal”. Además, según ha explicado el conseller de C’s, a la problemática del acceso al parking, se suma que la carretera de Manacor a Calas de Mallorca y Son Forteza ha incrementado el tráfico en un 500% en los últimos tres años.

Por otra parte, en el pleno de hoy se ha aprobado por unanimidad otra moción de C’s en la que se solicita la adopción de las medidas necesarias para la protección del patrimonio histórico-artístico de monasterios y conventos de Mallorca. La portavoz de C’s Baleares en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha celebrado que la aprobación de dicha propuesta supone que “se obtendrán recursos para ayudar a la rehabilitación de un monumento como es el convento de Santa Elisabet de Palma, un patrimonio histórico y artístico que actualmente sufre un gran deterioro”. La iniciativa, ha explicado la portavoz, también solicita al Consell, a través de convenio de colaboración con la propiedad, garantizar las medidas de conservación y seguridad en un plazo razonable a la apertura al público con un horario adecuado para divulgar este patrimonio. “Es un deber del Consell preservar estos bienes”, ha apuntado Serra.

________________

• Es ple del Consell Insular de Mallorca també aprova s’iniciativa de C’s per dur a terme actuacions de protecció des patrimoni històrico-artístic des monestirs i convents de Mallorca

Palma de Mallorca, dijous 10 de novembre de 2016. Es ple del Consell Insular de Mallorca ha aprovat per unanimitat sa moció de Ciutadans (C’s) Balears on s’insta s’equip de govern a pendre ses mesures necessàries per millorar es sistema viari an es voltants des Centre d’Alt Rendiment Rafa Nadal i acabar amb sa congestió a sa zona de sa Torre dets Enagistes de Manacor. Es conseller insular de C’s Balears, Estanislao Pons, ha afirmat que “sa situació actual a sa zona és un caos; existeix un col·lapse i un greu problema per sa mobilitat des veïnats de Manacor”.

Pons ha denunciat “sa saturació i sobreocupació de s’aparcament públic situat a sa Torre dets Enagistes de Manacor, on se troba un camp de futbol, es Museu Municipal, sa voltadora ciclista, ses pistes d’atletisme, de tennis; i ara es Centre d’Alt Rendiment de Tennis de Rafa Nadal”. Ademés, segons ha explicat es conseller de C’s, a sa problemàtica de s’accés an es párking s’hi suma que sa carretera de Manacor a Cales de Mallorca i Són Forteza ha incrementat es tràfic en un 500% en es darrers tres anys.

Per altra part, en es ple d’avui s’ha aprovat per unanimitat una altra moció de C’s on se sol·licita s’adopció de ses mesures necessàries per sa protecció des patrimoni històrico-artístic de monestirs i convents de Mallorca. Sa portaveu de C’s Balears en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha celebrat que s’aprovació d’aquesta proposta suposa que “s’obtendran recursos per ajudar a rehabilitar un monument com és es convent de Santa Elisabet de Palma, un patrimoni històric i artístic que actualment sofreix una gran deterioració”. S’iniciativa, ha explicat sa portaveu, també sol·licita an es Consell, a través d’un conveni de col·laboració amb sa propietat, garantisar ses mesures de conservació i seguretat en un termini raonable a s’obertura an es públic amb un horari adequat per divulgar aquest patrimoni. “És un haver des Consell preservar aquests béns”, ha apuntat Serra.