· Destacamos algunos de los eventos en los que han participado miembros de la formación en las Islas Baleares

Palma, domingo 4 de junio de 2017. Asistencia a la conmemoración del 173 aniversario de la fundación de la Guardia Civil, rueda de prensa en el Parlament, nuevas Juntas Directivas en nuestras agrupaciones, entrevistas, Comité de las Regiones con el grupo ALDE…  A continuación, detallamos los puntos más relevantes de nuestra agenda: 

  • Lunes, 29 de mayo – Xavier Pericay asistió al acto institucional de conmemoración del 173 aniversario de la fundación de la Guardia Civil, que se celebró en la Comandancia de Palma.

  • Lunes, 29 de mayo – Rueda de prensa de Xavier Pericay, en la que subrayó que “el proyecto de ley de Memoria Democrática parte de unos principios falsos y unos hechos que no responden a lo que realmente pasó”.
    Sobre el aumento al 75% del descuento de residentes en el transporte interislas, nuestro portavoz manifestó que “Cs no ha hecho como el Govern, que se ha dedicado a exigir y no a negociar”, y señaló que “el PSOE ha tenido una actitud nula respecto a los Presupuestos Generales del Estado y esto tiene sus consecuencias”.

  • Martes, 30 de mayo – Pleno del Parlament balear, en el que Olga Ballester defendió una enmienda a la totalidad a la reforma de la Ley turística que regula el alquiler vacacional. “Este proyecto de ley es altamente restrictivo por no decir prohibitivo, ya que es arbitrario en muchas de sus medidas y siempre en perjuicio del ciudadano”, criticó Ballester.
    Por otra parte, Xavier Pericay realizó una pregunta de control a la presidenta del Govern, Francina Armengol: “¿Por qué el Govern disuelve el Consorcio de la Playa de Palma?”. Nuestro portavoz le dijo a la socialista que le hubiera gustado “oírle entonar un mea culpa por la parte que le toca”.
    Sobre la toma en consideración de la proposición de ley de la Memoria Democrática, Pericay votó en contra porque “lo último que se merecen los ciudadanos de esta Comunidad es una ley que se asiente en premisas falsas y responda a propósitos turbios”.

  • Martes, 30 de mayo – La agrupación de Cs Mahón presentó su nueva Junta Directiva: Miguel Bueno del Amo como coordinador; José Antonio Costa de Moya como secretario; Jesús Méndez como responsable de Política Municipal; Ignacio Gómez como responsable de Logística; Manuel Bonmatí como responsable de Ciudadanía y Movilidad; Eugenio Ayuso como responsable de Relaciones con Asociaciones; y Borja Goñalons como encargado de gestionar las redes sociales.

  • Miércoles, 31 de mayo – Declaraciones de Xavier Pericay a la prensa tras la Junta de Portavoces, en el Parlament: “Es una gran noticia que un juez avale la supresión del Nivel 33, que fue una iniciativa nuestra”, y “confiamos en que las dos versiones de los enunciados de las pruebas de Selectividad estén el próximo martes 6 al alcance de los alumnos en pie de igualdad”.

  • Jueves, 1 de junio – Olga Ballester y Patricia Conrado se reunieron con miembros del grupo ALDE, en el marco del Comité de las Regiones.

  • Jueves, 1 de junio – Entrevista a Xavier Pericay en el programa Entre Tu i Jo, de Canal 4: “Las últimas noticias sobre Alberto Jarabo demuestran una vez más que Podemos utiliza un discurso de ejemplaridad permanente, pero sus miembros no se lo aplican”, y “los institutos deben informar a los alumnos de su derecho a exigir el enunciado de las PAU en castellano”.

  • Viernes, 2 de junio – Josep Lluís Bauzá asistió a la inauguración del Parc de l’Esperança, en el barrio de Son Gotleu.

  • Viernes, 2 de junio – Carlos Tarancón acudió al Seminario sobre Turismo Inteligente que se impartió en la Universidad de las Islas Baleares (UIB). Allí se trató el fomento de nuevos modelos más sostenibles y las últimas apuestas por la tecnología.

____________________________________________________________

· Destacam qualcuns dets esdeveniments en què han participat membres de sa formació a ses Balears

Palma, diumenge 4 de juny de 2017. Assistència a sa commemoració des 173 aniversari de sa fundació de sa Guàrdia Civil, roda de premsa en es Parlament, noves juntes directives a ses nostres agrupacions, entrevistes, Comitè de ses Regions amb so grup ALDE… A continuació, detallam es punts més rellevants de sa nostra agenda:

  • Dilluns, 29 de maig – Xavier Pericay va assistir a s’acte institucional de commemoració des 173 aniversari de sa fundació de sa Guàrdia Civil, que se va celebrar a sa Comandància de Palma.

  • Dilluns, 29 de maig – Roda de premsa de Xavier Pericay, en sa qual va subretxar que “es projecte de llei de Memòria Democràtica parteix d’uns principis falsos i uns fets que no responen a lo que realment va passar”.
    Sobre s’augment fins an es 75% des descompte de resident en es transport interilles, es nostro portaveu va manifestar que “Cs no ha fet com es Govern, que s’ha dedicat a exigir i no a negociar”, i va assenyalar que “es PSOE ha tengut una actitud nul·la respecte an es Pressuposts Generals de s’Estat i això té ses seves conseqüències”.

  • Dimarts, 30 de maig – Ple des Parlament balear, en es qual Olga Ballester va defensar una esmena a sa totalitat a sa reforma de sa Llei turística que regula es lloguer vacacional. “Aquest projecte de llei és altament restrictiu per no dir prohibitiu, ja que és arbitrari en moltes de ses seves mesures i sempre en perjudici des ciutadà”, va criticar Ballester.
    Per altra part, Xavier Pericay va fer una pregunta de control a sa presidenta des Govern, Francina Armengol: “¿Per què es Govern dissol es Consorci de sa Platja de Palma?”. Es nostro portaveu li va dir a sa socialista que li hauria agradat “sentir-la entonar un mea culpa per sa part que li toca”.
    Sobre sa presa en consideració de sa proposició de llei de sa Memòria Democràtica, Pericay va votar en contra perquè “lo darrer que se mereixen es ciutadans d’aquesta Comunitat és una llei que s’assenti en premisses falses i respongui a propòsits tèrbols”.

  • Dimarts, 30 de maig – S’agrupació de Cs Mahó va presentar sa seva nova Junta Directiva: Miguel Bueno del Amo com a coordinador; José Antonio Costa de Moya com a secretari; Jesús Méndez com a responsable de Política Municipal; Ignacio Gómez com a responsable de Logística; Manuel Bonmatí com a responsable de Ciutadania i Mobilitat; Eugenio Ayuso com a responsable de Relacions amb Associacions; i Borja Goñalons com a encarregat de gestionar ses xarxes socials.

  • Dimecres, 31 de maig – Declaracions de Xavier Pericay a sa premsa després de sa Junta de Portaveus, en es Parlament: “És una gran notícia que un jutge avali sa supressió des Nivell 33, que va esser una iniciativa nostra”, i “confiam que ets estudiants puguin escollir dimarts que ve, en peu d’igualtat, entre sa versió catalana i sa castellana dets enunciats de ses proves de Selectivitat”.

  • Dijous, 1 de juny – Olga Ballester i Patricia Conrado se varen reunir amb membres des grup ALDE, en es marc des Comitè de ses Regions.

  • Dijous, 1 de juny – Entrevista a Xavier Pericay en es programa Entre Tu i Jo, de Canal 4: “Ses darreres notícies sobre Alberto Jarabo demostren un pic més que Podem utilisa un discurs d’exemplaritat permanent, però es seus membres no el s’apliquen”, i “ets instituts han d’informar ets alumnes des seu dret a exigir s’enunciat de ses PAU en castellà”.

  • Divendres, 2 de juny – Josep Lluís Bauzá va assistir a s’inauguració des Parc de s’Esperança, en es barri de Son Gotleu.

  • Divendres, 2 de juny – Carlos Tarancón va acudir an es Seminari sobre Turisme Intel·ligent que se va impartir a s’Universitat de ses Illes Balears (UIB). Allà se va tractar es foment de nous models més sostenibles i ses darreres apostes per sa tecnologia.