·El portavoz de Cs Baleares, Xavier Pericay, afirma que “hay muchos médicos, enfermeras y auxiliares que viven con gran preocupación su situación, ya que deberán acabar dejando esta tierra porque no pueden acreditar el dominio de catalán”

Palma, martes 6 de febrero de 2018. El portavoz y diputado de Ciudadanos (Cs) Baleares, Xavier Pericay, ha preguntado a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que explique qué está pasando con el decreto de catalán del Ib-Salut.”Durante meses, el BOIB ha ido recogiendo los diversos episodios de este juego de disparates, consistente en decir una cosa un día y la contraria al día siguiente”, ha asegurado Pericay.

Además, Pericay le ha recordado que “todos los gestores de los hospitales públicos de Baleares y el propio sector sanitario se han pronunciado en contra de que el catalán sea considerado como un requisito para el acceso o promoción a un puesto de trabajo” y ha insistido en que “el Govern ha creado un problema donde no lo había”.

“La situación es más que grave. Hay muchos médicos, enfermeros, auxiliares que viven con gran preocupación su situación. Estas personas tendrán que acabar dejando esta tierra porque no pueden ni podrán acreditar el dominio del catalán”, ha manifestado el portavoz de Cs Baleares.

Por último, Pericay le ha dicho a Armengol que sea valiente y ejerza la autoridad de su cargo y se imponga a sus socios de Govern. “Demuestre quién manda y retire este decreto”, ha conluido.

Enmienda a la totalidad al proyecto de ley de vivienda

Cs Baleares ha votado a favor de la enmienda a la totalidad de devolución al proyecto de ley de vivienda de Baleares, presentada por el Partido Popular. El portavoz de Cs Baleares, Xavier Pericay, ha criticado que la ley de vivienda del Govern dedica una buena parte de sus artículos a regular los mecanismos de intervención sobre la propiedad privada. Prevé la obligación de colaborar, de suscribir convenios, inscribir estas viviendas presuntamente desocupadas en un registro y un régimen sancionador para aquellos que incumplen estos preceptos.

“Si el Govern hubiera presentado antes el plan de vivienda, buena parte de las políticas previstas en materia de vivienda social también habrían podido implantarse con más prontitud y eficacia”, ha destacado Pericay.

______________________________

·Es portaveu de Cs Balears, Xavier Pericay, afirma que “hi ha molts de metges, infermeres i auxiliars que viuen amb gran preocupació sa seva situació, ja que hauran d’acabar deixant aquesta terra perquè no poden acreditar es domini de català”

Palma, dimarts 6 de febrer de 2018. Es portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears, Xavier Pericay, ha demanat a sa presidenta des Govern, Francina Armengol, que expliqui què està passant amb so decret de català de s’IB-Salut. ‘Durant mesos, es BOIB ha anat recollint es diversos episodis d’aquest joc de desbarats, consistent a dir una cosa un dia i sa contrària al sendemà’, ha assegurat Pericay.

Ademés, Pericay ha recordat que “tots es gestors dets hospitals públics de Balears i es mateix sector sanitari s’han pronunciat en contra que es català sigui considerat com un requisit per s’accés o promoció a un lloc de feina’, i ha insistit que “es Govern ha creat un problema on no n’hi havia cap”.

“Sa situació és més que greu. Hi ha molts de metges, infermers, auxiliars que viuen amb gran preocupació sa seva situació. Aquestes persones hauran d’acabar deixant aquesta terra perquè no poden ni podran acreditar es domini des català”, ha manifestat es portaveu de Cs Balears.

Finalment, Pericay li ha dit a Armengol que sigui valenta, exercesqui s’autoritat des seu càrrec i s’imposi an es seus socis de Govern. “Demostri qui comanda i retiri aquest decret”, ha conclòs.

Esmena a sa totalitat an es projecte de llei de s’habitatge

Cs Balears ha votat a favor de s’esmena a sa totalitat de devolució an es projecte de llei d’habitatge de Balears, presentada pes Partit Popular. Es portaveu de Cs Balears, Xavier Pericay, ha criticat que sa llei de s’habitatge des Govern dedica una bona part des seus articles a regular es mecanismes d’intervenció sobre sa propietat privada. Preveu s’obligació de col·laborar, de subscriure convenis, inscriure aquestes vivendes presumptament desocupades en un registre i un règim sancionador per aquells que incompleixen aquests preceptes.

“Si es Govern hagués presentat abans es pla de vivenda, bona part de ses polítiques previstes en matèria de vivenda social també haurien pogut implantar-se amb més promptitud i eficàcia”, ha remarcat Pericay.