· Asimismo, se ha aprobado garantizar que las ayudas y subvenciones que otorgue el Govern a cualquier sector cultural sea sin ninguna discriminación de género cultural, lengua o ideología

Palma, martes 27 de febrero de 2018. El Parlament balear ha aprobado una moción relativa a la política cultural del Ejecutivo Balear.

El portavoz y diputado de Ciudadanos (Cs) Baleares, Xavier Pericay, ha manifestado que “en esta Conselleria hemos tenido, de momento, tres conselleras, y el poco trabajo de las dos primeras ha estado arrinconado por la actual. Por tanto, hace poco que podemos hablar con propiedad de políticas y planes culturales”.

A través de la moción, el portavoz de Cs Baleares ha pedido que el Govern no deje fuera de la cultura pública a ningún ciudadano ni creador cultural sea cual sea el género cultural, la lengua en que se exprese o el mensaje que aspira a transmitir, y ha puesto como ejemplo “la discriminación en relación con los medios de comunicación: subvención a los que están escritos en catalán y castigo a los que están en castellano”.

Asimismo, Pericay ha pedido que se les facilite a las empresas culturales el acceso a fondos europeos y que se ponga en práctica una política de incentivos fiscales para las empresas culturales de Baleares.

Por último, Pericay ha reclamado la existencia de una ventana única que sirva para reducir los trámites administrativos. En cambio, ha lamentado que la petición de triplicar la partida presupuestaria dedicada a producciones y coproducciones haya sido rechazada.

Pregunta de control al Govern

La diputada de Cs Baleares, Olga Ballester, ha preguntado al conseller de Educación, Martí March, cómo regulará su Conselleria las plazas de Asesor Técnico Docente y Asesor Docente para el próximo curso 2018-2019.

En este sentido, Ballester ha señalado que “los puestos de trabajo denominados Asesor Técnico Docente han sido asignados por la Conselleria de Educación de manera discrecional durante estos tres años sin respetar los principios de igualdad, mérito, capacidad y publicidad que exige el estatuto del empleado público”.

La diputada de Cs Baleares ha criticado que “el Govern haya tardado tres años en hacer una instrucción para que los Asesores Docentes no realicen tareas administrativas porque es un fraude a la ley, pero en el primer punto de la norma se detalla que las funciones de dicho asesor son administrativas”.

Cs Baleares ha apoyado parcialmente la iniciativa sobre la defensa del sistema público de pensiones. La diputada de Cs Baleares, Olga Ballester, ha señalado que el sistema de pensiones es un pilar básico del estado del bienestar y no se arregla con parches.

“Necesitamos un proyecto de futuro basado en una reforma integral del mercado laboral, la educación, la formación y la conciliación. Solo con estas reformas integrales que van al fondo de la cuestión se resolverá la sostenibilidad de las pensiones”, ha manifestado Ballester, que ha recordado que “Cs ha registrado en el Congreso una Ley para luchar contra la precariedad laboral y modernizar el modelo laboral de nuestro país”.

Por último, la diputada ha emplazado a todos los grupos a trabajar dentro de la comisión del Pacto de Toledo para adoptar medidas de consenso que huyan de toda demagogia.

______________________________________________

· Així mateix, s’ha aprovat garantisar que ses ajudes i subvencions que atorgui es Govern a qualsevol sector cultural sigui sense cap discriminació de gènere cultural, llengua o ideologia

Palma, dimarts 27 de febrer de 2018. Es Parlament balear ha aprovat una moció relativa a sa política cultural de s’Executiu Balear.

Es portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears, Xavier Pericay, ha manifestat que “en aquesta Conselleria hem tengut, de moment, tres conselleres, i es poc treball de ses dues primeres ha estat arraconat per s’actual. Per tant, fa poc que podem xerrar amb propietat de polítiques i plans culturals”.

A través de sa moció, es portaveu de Cs Balears ha demanat que es Govern no deixi fora de sa cultura pública cap ciutadà ni creador, sigui quin sigui es gènere cultural, sa llengua en què s’expressi o es missatge que aspira a transmetre, i ha posat com a exemple “sa discriminació en relació amb sos medis de comunicació: subvenció an es que estan escrits en català i càstig an es que estan escrits en castellà”.

Així mateix, Pericay ha demanat que es faciliti a ses empreses culturals s’accés a fons europeus i que se posi en pràctica una política d’incentius fiscals per ses empreses culturals de Balears.

Finalment, Pericay ha reclamat s’existència d’una finestra única que servesqui per reduir es tràmits administratius. En canvi, ha lamentat que sa petició de triplicar com a mínim sa partida pressupostària dedicada a produccions i coproduccions audiovisuals hagi estat rebutjada.

Pregunta de control an es Govern

Sa diputada de Cs Balears, Olga Ballester, ha demanat an es conseller d’Educació, Martí March, com regularà sa seva Conselleria ses places d’Assessor Tècnic Docent i Assessor Docent pes pròxim curs 2018-2019.

En aquest sentit, Ballester ha assenyalat que “es llocs de feina denominats Assessor Tècnic Docent han estat assignats per sa Conselleria d’Educació de manera discrecional durant aquests tres anys sense respectar es principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat que exigeix s’estatut de s’empleat públic”.

Sa diputada de Cs Balears ha criticat que “es Govern hagi tardat tres anys a fer una instrucció perquè ets Assessors Docents no fessin feines administratives perquè és un frau a sa llei, però en es primer punt de sa norma se detalla que ses funcions d’aquest assessor són administratives”.

Cs Balears ha donat suport parcialment a s’iniciativa sobre sa defensa des sistema públic de pensions. Sa diputada de Cs Balears, Olga Ballester, ha assenyalat que es sistema de pensions és un pilar bàsic de s’Estat des benestar i no s’arregla amb pegats.

“Necessitam un projecte de futur basat en una reforma integral des mercat laboral, s’educació, sa formació i sa conciliació. Només amb aquestes reformes integrals que van an es fons de sa qüestió se resoldrà sa sostenibilitat de ses pensions”, ha manifestat Ballester, que ha recordat que “Cs ha registrat en es Congrés una Llei per lluitar contra sa precarietat laboral i modernisar es model laboral des nostro país”.

Finalment, sa diputada ha emplaçat tots es grups a fer feina dedins sa comissió des Pacte de Toledo per adoptar mesures de consens que fugin de tota demagògia.