• El portavoz y diputado de Cs Baleares, Xavier Pericay, ha advertido que “la calidad de la sanidad balear se está resintiendo” y que “la presidenta Armengol es presa del nacionalismo pancatalanista de Més

Palma, viernes 23 de marzo de 2018. El portavoz y diputado de Cs Baleares, Xavier Pericay, ha mostrado su disconformidad con la aprobación del decreto de catalán en la sanidad balear. “A pesar de las múltiples advertencias provenientes del propio sector sanitario, de la sociedad civil y del Gobierno del Estado, el Govern ha seguido adelante con su decreto de catalán en el IB-Salut; hasta hoy, en que finalmente lo ha aprobado”, ha lamentado Pericay, quien ha considerado que “este decreto es un despropósito y atenta contra la igualdad de todos los españoles en su acceso y promoción a la función pública”.

Es evidente que, a pesar de sus intentos por desmarcarse de sus socios de Més, la presidenta Armengol es presa del nacionalismo pancatalanista”, ha manifestado el portavoz de Cs Baleares.

Además, Pericay ha recordado que desde Cs Baleares se ha venido advirtiendo desde el primer día de las consecuencias que supondría aprobar este decreto. “Médicos que van abandonando sus plazas ante el requerimiento lingüístico y optan por trasladarse, junto a su familia, a la Península; médicos de la Península que ni se plantean venir; la calidad de la sanidad balear se está resintiendo y, con ella, la atención y el servicio a los ciudadanos”, ha incidido el portavoz, quien ha querido dejar claro que “el día en que Ciudadanos gobierne en Baleares incluirá entre sus primeras medidas la derogación de este decreto”.

Finalmente, Pericay ha recordado que Ciudadanos presentó hace más de un mes en el Congreso de los Diputados una Proposición de Ley de Garantía de la Igualdad en el Acceso al Empleo Público. “La propuesta incluye la modificación del artículo 56 del Estatuto Básico del Empleado Público para disponer que el conocimiento de una lengua cooficial sólo pueda ser considerado como un mérito, y nunca como un requisito”, ha indicado el portavoz de Cs Baleares.

 

——————————————–

  • Es portaveu i diputat de Cs Balears, Xavier Pericay, ha advertit que “sa qualitat de sa sanitat balear se n’està ressentint” i que “sa presidenta Armengol és presa des nacionalisme pancatalanista de Més

Palma, divendres 23 de març de 2018. Es portaveu i diputat de Cs Balears, Xavier Pericay, ha mostrat sa seva disconformitat amb s’aprovació des decret de català a sa sanitat balear. “Maldament es múltiples advertiments provinents des mateix sector sanitari, de sa societat civil i des Govern de s’Estat, es Govern ha seguit endavant amb so seu decret de català a s’IB-Salut; fins avui, en què finalment l’ha aprovat”, ha lamentat Pericay, qui ha considerat que “aquest decret és un despropòsit i atempta contra s’igualtat de tots ets espanyols en es seu accés i promoció a sa funció pública”.

És evident que, a pesar des seus intents per desmarcar-se des seus socis de Més, sa presidenta Armengol és presa des nacionalisme pancatalanista”, ha manifestat es portaveu de Cs Balears.

Ademés, Pericay ha recordat que des de Cs Balears s’ha advertit des des primer dia de ses conseqüències que suposaria aprovar aquest decret. “Metges que van abandonant ses seves places davant es requeriment lingüístic i opten per traslladar-se, amb sa seva família, a sa Península; metges de sa Península que ni se plantegen venir; sa qualitat de sa sanitat balear se n’està ressentint i, amb ella, s’atenció i es servici an es ciutadans”, ha incidit es portaveu, qui ha volgut deixar clar que “es dia en què Ciutadans governi a Balears inclourà entre ses seves primeres mesures sa derogació d’aquest decret”.

Finalment, Pericay ha recordat que Ciutadans va presentar fa més d’un mes en es Congrés des Diputats una Proposició de Llei de Garantia de s’Igualtat en s’Accés a s’Ocupació Pública. “Sa proposta inclou sa modificació de s’article 56 de s’Estatut Bàsic de s’Empleat Públic per disposar que es coneixement de sa llengua cooficial només pugui esser considerat com un mèrit, i mai com un requisit”, ha indicat es portaveu de Cs Balears.