· El portavoz de Cs Baleares recuerda asimismo que “Cs registró una solicitud para saber cuántos altos cargos de la Comunidad tienen el certificado de lengua catalana” y critica que, “transcurrido un mes y medio, aún no tengamos respuesta”

Palma, domingo 29 de abril de 2018. “La noticia de que 7 de cada 10 examinandos pertenecientes al IB-Salut han suspendido la parte escrita de la prueba de catalán convocada para la obtención de los títulos correspondientes, no hace más que agravar la situación y confirmar el carácter discriminatorio del decreto del Govern”. Así se ha manifestado el portavoz y diputado de Cs Baleares, Xavier Pericay, tras la publicación de la lista de calificaciones por parte de la Escuela Balear de Administración Pública (EBAP).

“Llevamos meses advirtiendo de las nefastas consecuencias que la imposición del catalán como requisito está teniendo y tendrá para el personal sanitario y no sanitario del IB-Salut. Por un lado, médicos que se van o que desisten de venir e investigadores a los que la falta de dominio de la lengua cooficial cierra las puertas. Por otro, administrativos y auxiliares de administración que no podrán presentarse a las oposiciones por carecer del nivel de catalán exigido para ello”, ha señalado el portavoz de Cs Baleares.

Asimismo, Pericay ha recordado que “Cs Baleares registró el 12 de marzo una pregunta en el Parlament para que el Govern informara de cuántos altos cargos del propio Govern y del sector instrumental de la CAIB poseen el certificado de catalán correspondiente a su nivel”, y ha criticado que, “transcurrido un mes y medio, aún no tengamos respuesta”.

“Dudo que pueda darse situación más desigual e injusta. Lo que se exige a los más débiles para acceder a un puesto de trabajo estable no se les exige a los altos cargos. Estos no necesitan certificado de catalán; les basta, supongo, con exhibir el carnet del partido”, ha concluido.

_____________________________________________

· Es portaveu de Cs Balears recorda per altra part que “Cs va registrar una sol·licitud per sebre quants alts càrrecs de sa Comunitat tenen es certificat de llengua catalana” i critica que, “transcorregut un mes i mig, encara no tenguem resposta”

Palma, diumenge 29 d’abril de 2018. “Sa notícia que 7 de cada 10 examinants pertanyents a s’IB-Salut han suspès sa part escrita de sa prova de català convocada per s’obtenció des títols corresponents, no fa més que agreujar sa situació i confirmar es caràcter discriminatori des decret des Govern”. Així s’ha manifestat es portaveu i diputat de CsBalears, Xavier Pericay, després de sa publicació de sa llista de qualificacions per part de s’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP).

“Duim mesos advertint de ses nefastes conseqüències que s’imposició des català com a requisit està tenguent i tendrà pes personal sanitari i no sanitari de s’IB-Salut. D’una banda, metges que se’n van o desisteixen a venir i investigadors an es quals sa falta de domini de sa llengua cooficial tanca ses portes. Per altra banda, administratius i auxiliars d’administració que no podran presentar-se a ses oposicions perquè els falta es nivell de català exigit per això”, ha assenyalat es portaveu de Cs Balears.

Així mateix, Pericay ha recordat que “Cs Balears va registrar dia 12 de març una pregunta en es Parlament perquè es Govern informàs de quants alts càrrecs des mateix Govern i des sector instrumental de sa CAIB posseeixen es certificat de català corresponent an es seu nivell”, i ha criticat que, “una vegada transcorregut un mes i mig, encara no tenguem resposta”.

“Dubt que pugui donar-se una situació més desigual i injusta. Lo que s’exigeix an es més febles per accedir a un lloc de feina estable no se’ls exigeix an ets alts càrrecs. Aquests no necessiten certificat de català; els basta, supòs, amb exhibir es carnet des partit”, ha conclòs.