Palma, miércoles 27 de junio de 2018. “Esperamos que el Gobierno recapacite y aplique inmediatamente después de la aprobación de los presupuestos el descuento del 75% para residentes. Y que así se lo exija el Gobierno balear de Francina Armengol”. Así se ha manifestado el portavoz y diputado de Cs Baleares, Xavier Pericay, después de que el ministro de Fomento, José Luis Ábalos, haya informado este miércoles de que la aplicación de la bonificación del 75% de los billetes de avión y de barco entre los archipiélagos españoles y la Península dirigida a los residentes baleares y canarios tardará seis meses “en el menor de los casos” en entrar en vigor.

“Es llamativo que para unas cosas el Gobierno se dé tanta prisa y para otras, en este caso una reivindicación histórica, no cumplan sus promesas sin dar explicaciones”, ha manifestado Pericay, quien ha indicado que ve una voluntad por parte de este Gobierno de liberar el dinero comprometido del 75% y destinarlo a otros compromisos”. “Este Ejecutivo tiene muchos compromisos pendientes y tiene poca financiación”, ha añadido.

Cs Balears demana an es Govern de s’Estat s’aplicació immediata des 75% des descompte de resident

Palma, dimecres 27 de juny de 2018. “Esperam que es Govern de s’Estat recapaciti i apliqui immediatament després de s’aprovació des pressuposts es descompte des 75% per residents. I que aixi l’hi exigesqui es Govern Balear de Francina Armengol”. Així s’ha manifestat es portaveu i diputat de Cs Balears, Xavier Pericay, després que es ministre de Foment, José Luis Ábalos, hagi informat aquest dimecres que s’aplicació de sa bonificació des 75% des billets d’avió i de barco entre ets arxipèlags espanyols i sa Península dirigida an es residents balears i canaris tardarà sis mesos “com a mínim” a entrar en vigor.

“És cridaner que per unes coses es Govern de s’Estat se doni tanta de pressa i per unes altres, en aquest cas una reivindicació històrica, no complesquin ses seves promeses sense donar explicacions”, ha manifestat Pericay, qui ha indicat que veu una voluntat per part d’aquest Govern d’alliberar es doblers compromesos amb aquest descompte des 75% i destinar-lo a altres compromisos”. “Aquest Executiu té molts de compromisos pendents i té poca finançació”, ha afegit.