· El portavoz de Cs Baleares, Xavier Pericay, considera absolutamente intolerable que el máximo representante de la segunda institución de la Comunidad se invente o tergiverse las palabras del jefe del Estado

Palma, miércoles 1 de agosto de 2018. “Resulta absolutamente intolerable que el máximo representante de la segunda institución de la Comunidad se invente o tergiverse las palabras del jefe del Estado, y más en un asunto tan delicado como la crisis creada en Cataluña por los partidos separatistas”. Así se ha manifestado el portavoz y diputado de Ciudadanos (Cs) Baleares, Xavier Pericay, después de que el presidente del Parlament, Baltasar Picornell, precisara que las palabras sobre Cataluña que atribuyó al Rey Felipe VI tras la audiencia que mantuvo con el Monarca son suyas.

“Si Picornell no dimite por propia iniciativa, deberían forzarle a ello los partidos del Pacte, corresponsables de su nombramiento”, ha señalado Pericay, que ha asegurado que “Picornell no está facultado para seguir ni un minuto más como presidente del Parlament”.

“Y si el problema, como ha aducido el propio presidente de la Cámara, es su dificultad para expresarse en castellano, desde Ciudadanos no sólo vamos a exigir el certificado de catalán de los altos cargos del Govern y las distintas instituciones, sino también un certificado de dominio de la lengua oficial del Estado para acceder al cargo”, ha indicado el portavoz de Cs Baleares. “No es de recibo que el consejero Martí March vaya por allí presumiendo del envidiable nivel de castellano de nuestros alumnos y tengamos que oír a un joven escolarizado en Baleares justificar sus errores por su incapacidad para expresarse en castellano”, ha concluido.

_______________________________________

· Es portaveu de Cs Balears, Xavier Pericay, considera absolutament intolerable que es màxim representant de sa segona institució de sa Comunitat s’inventi o tergiversi ses paraules des cap de s’Estat

Palma, dimecres 1 d’agost de 2018. “Resulta absolutament intolerable que es màxim representant de sa segona institució de sa Comunitat s’inventi o tergiversi ses paraules des cap de s’Estat, i més en un assumpte tan delicat com sa crisi creada a Catalunya pes partits separatistes”. Així s’ha manifestat es portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears, Xavier Pericay, després que es president des Parlament, Baltasar Picornell, precisàs que ses paraules sobre Catalunya que va atribuir al rei Felip VI després de s’audiència que va mantenir amb so Monarca són seves.

“Si Picornell no dimiteix per pròpia iniciativa, haurien de forçar-lo a fer-ho es partits des Pacte, corresponsables des seu nomenament”, ha assenyalat Pericay, que ha assegurat que “Picornell no està facultat per seguir ni un minut més com a president des Parlament”.

“Si es problema, com ha adduït es mateix president de sa Cambra, és sa seva dificultat per expressar-se en castellà, des de Ciutadans no només exigirem es certificat de català dets alts càrrecs des Govern i ses diferents institucions, sinó també un certificat de domini de sa llengua oficial de s’Estat per accedir an es càrrec”, ha indicat es portaveu de Cs Balears. “No pot ser que es onseller Martí March vagi presumint de s’envejable nivell de castellà des nostros alumnes i hàgim de sentir un jove escolarisat a Balears justificar es seus errors per sa seva incapacitat per expressar-se en castellà”, ha conclòs.