· El conseller de Cs Baleares, Estanislao Pons, afirma que es imprescindible sensibilizar a la sociedad sobre la norma que regula el uso de estos canes”

Palma de Mallorca, jueves 9 de marzo de 2017. El pleno del Consell Insular de Mallorca ha aprobado por unanimidad la moción de Cs Baleares en la que solicita crear una campaña de concienciación y sensibilización para promover el derecho de acceso a lugares públicos de usuarios con perros guía y de asistencia.

El conseller de Cs Baleares, Estanislao Pons, ha señalado que “el uso de perros guía y asistencia se ha ido extendiendo progresivamente en los últimos años en la sociedad. La visibilización en nuestras calles de persones acompañadas de canes que las ayudan en su día a día se ha vuelto una situación cada día más habitual. Estas personas, hablamos no sólo de las afectadas por discapacidades visuales, sino también de aquellas que viven con carencias físicas, intelectuales o sensoriales de otro tipo, tienen en estos animales un importante apoyo para mejorar su autonomía personal y su calidad de vida”.

“Tenemos experiencias y noticias de distintos usuarios con animales de ayuda que quieren entrar en comercios o lugares públicos y se les ha denegado el acceso. En estas situaciones se tiene que explicar reiteradamente la normativa, ya que acontecen mayormente por desconocimiento de quien veda el paso a estas personas y sus canes. En algunas ocasiones se ha llegado a la desagradable situación de la denuncia oportuna porque no les ha quedado otro remedio a estas personas”, ha manifestado el conseller de Cs.

Finalmente, Pons ha afirmado que “para evitar estos incómodos episodios, que generan estrés e impotencia en la persona que quiere realizar su vida con normalidad, es imprescindible sensibilizar a la sociedad sobre la norma que regula el uso de perros de asistencia o perros guía”.

______________________________________________________________

· Es conseller de Cs Balears, Estanislao Pons, afirma que és imprescindible sensibilisar sa societat sobre sa norma que regula s’ús d’aquests cans’

Palma de Mallorca, dijous 9 de març de 2017. Es ple des Consell Insular de Mallorca ha aprovat per unanimitat sa moció de Cs Balears en sa qual sol·licita crear una campanya de conscienciació i sensibilisació per promoure es dret d’accés a llocs públics d’usuaris amb cans guia i d’assistència.

Es conseller de Cs Balears, Estanislao Pons, ha assenyalat que ‘s’ús de cans guia i assistència s’ha anat estenguent progressivament en es darrers anys a sa societat. Sa visibilisació en es nostros carrers de persones acompanyades de cans que les ajuden en es seu dia a dia s’ha tornat una situació cada dia més habitual. Aquestes persones, xerram no només de ses afectades per discapacitats visuals, sinó també de ses que tenen carències físiques, intel·lectuals o sensorials d’un altre tipo, tenen en aquests animals una important ajuda per millorar sa seva autonomia personal i sa seva qualitat de vida’.

‘Tenim experiències i notícies de diferents usuaris amb animals d’ajuda que volen entrar a comerços o llocs públics i se’ls ha denegat s’accés. En aquestes situacions s’ha d’explicar reiteradament sa normativa, ja que passen majorment per desconeixement de qui veda es pas an aquestes persones i es seus cans. Qualque vegada s’ha arribat a sa desagradable situació de sa denúncia, perquè no els ha quedat més remei, an aquestes persones’, ha manifestat es conseller de Cs.

Finalment, Pons ha afirmat que ‘per evitar aquests incòmodes episodis, que generen estrès i impotència a sa persona que vol fer sa seva vida amb normalitat, és imprescindible sensibilisar sa societat sobre sa norma que regula s’ús de cans d’assistència o cans guia’.