· Destacamos algunos de los eventos en los que han participado en los últimos quince días miembros de la formación en las Islas Baleares

Palma, lunes 24 de abril de 2017. Plenos del Parlament balear, del Ayuntamiento de Palma y del Consell de Mallorca, entrevistas, ruedas de prensa… A continuación, detallamos los puntos más relevantes de nuestra agenda: 

  • Martes, 11 de abril – Xavier Pericay realizó una pregunta de control dirigida a la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la que reiteró la petición de Cs para que se someta a una cuestión de confianza. “Usted que presume de ser una mujer valiente, ¿por qué no se plantea una cuestión de confianza para saber cuántos grupos siguen bailando la conga con usted?”, planteó el portavoz de Cs Baleares.
    “Contratos a dedo, procedimientos opacos, fraccionamiento de contratos, uso de empresas afines, ocultación de contratos, contratación directa de asesores de campaña, puertas giratorias e intervención de la Fiscalía Anticorrupción”, enumeró Pericay en referencia a los casos en los que se ha visto envuelto el Govern.
    Por otra parte, Olga Ballester mostró su preocupación por la falta de un Plan de Ordenación de Recursos Naturales del Parque Natural Marítimoterrestre Es Trenc-Salobrar de Campos “consensuado con todos los sectores afectados” antes de presentar el proyecto de ley de declaración de la zona.

  • Miércoles, 12 de abril – Rueda de prensa del grupo municipal del Ayuntamiento de Palma, en la que Patricia Conrado denunció el criterio de nombramiento del nuevo director general de Participación Ciudadana porque obedece únicamente a sus conocimientos del programa electoral de Podemos, según se recoge en el propio informe de selección. Conrado explicó que en ese informe la regidora responsable del área, Eva Frade, justifica que “valora la capacidad del elegido de defender los valores de Podem mas allá de las competencias de la regiduría”.
    Por otra parte, Pedro Ribas anunció que para el próximo pleno el grupo ha solicitado la comparecencia del responsable de Urbanismo, Antoni Noguera, para que “explique cuáles van a ser las consecuencias de la sentencia del TSJB en relación a la fachada marítima”. “Ya es hora de saber cuánto nos va a costar a los ciudadanos de Palma las compensaciones que vamos a tener que hacer a Endesa y cómo el Ayuntamiento piensa hacer frente a estos costes”, añadió Ribas. 

  • Miércoles, 12 de abril – Declaraciones de Xavier Pericay ante los medios de comunicación tras la Junta de Portavoces: “Biel Barceló ha dejado claro en su comparecencia que no está dispuesto a asumir responsabilidades políticas por el caso contratos“. “Los paladines de la transparencia, la ética y el buen gobierno han quedado retratados”, sentenció el portavoz de Cs Baleares. 

  • Miércoles, 12 de abril – Olga Ballester, en el programa Dues Voltes, de IB3 Televisión: “La remodelación que ha realizado Francina Armengol en el Govern es insuficiente. Hace falta una Administración estable para poder gobernar, porque con estas tensiones se crea una gran inestabilidad que afecta de manera negativa a la ciudadanía”.

  • Martes, 18 de abril – Rueda de prensa de Xavier Pericay y Olga Ballester en el Parlament sobre la actualidad política balear. Por un lado, Ballester subrayó que “desde Cs hemos pedido las comparecencias de todas las autoridades políticas y educativas implicadas en el caso Minerval porque queremos saber qué falló durante estos seis años para haber llegado hasta este fraude tan grave”.
    Por otro lado, Pericay insistió en “nuestra petición para que Francina Armengol se someta a una cuestión de confianza en el Parlament”. “La crisis del Govern sigue abierta y las explicaciones que dio Biel Barceló en su comparecencia no nos parecen convincentes”, declaró el portavoz.

  • Martes, 18 de abril – Entrevista de Olga Ballester en el programa Entre Tu i Jo, de Canal 4 Radio: “Dos investigadores se aprovecharon del prestigio de la Universidad de las Islas Baleares (UIB) para estafar a enfermos de cáncer”.
    Sobre el panorama político, Ballester indicó que “la situación en la que se encuentra actualmente el Govern es de absoluta inestabilidad y la ciudadanía tiene todo el derecho a saber si Francina Armengol cuenta o no con suficiente apoyo para gobernar”.

  • Martes, 18 de abril – Entrevista a Josep Lluís Bauzá en el programa Avui Actualitat, de Canal 4 Televisión: “Podemos hace lo que ha hecho siempre la vieja política al contratar al director general de Participación Ciudadana del Ayuntamiento de Palma, que no tiene experiencia laboral, pero conoce el programa electoral de la formación morada”.

  • Miércoles, 19 de abril – Fernando Navarro y Bartomeu Cañellas se reunieron con representantes del Sindicato Profesional de la Policía Portuaria de Baleares (SPPLB).

  • Miércoles, 19 de abril – Entrevista de Fernando Navarro en el programa Entre Tu i Jo, de Canal 4 Radio: “Gracias a las propuestas de Ciudadanos, en los Presupuestos Generales 2017 no habrá recortes en áreas tan importantes como Sanidad y Educación” y “si Rajoy fuera declarado imputado, nuestro pacto de investidura entraría en acción y pediríamos la dimisión”.

  • Jueves, 20 de abril – Catalina Serra, Estanislao Pons y Carlos Tarancón asistieron a la apertura del Smart Island World Congress, evento que se celebró en Calvià y en el que se analizaron las oportunidades y retos de Baleares al afrontar cuestiones como la eficiencia, la planificación urbanística y el desarrollo económico y social.

  • Viernes, 21 de abril – El Ministerio de Educación, a petición de Ciudadanos, ha pedido a la Conselleria de Educación y a la Universitat de les Illes Balears (UIB) que adopte “las medidas oportunas” para que el castellano no sea discriminado en las pruebas de Acceso a la Universidad (PAU) como sucede hasta ahora, cuyos enunciados sólo se ofrecen en catalán.

  • Viernes, 21 de abril – Xavier Pericay participó, en nombre de Ciudadanos, en el IV Seminario sobre Plurilingüismo en España, celebrado en el Senado.

___________________________________________________________

· Destacam qualcuns dets esdeveniments en què han participat es darrers quinze dies membres de sa formació a ses Balears

Palma, dilluns 24 d’abril de 2017. Plens des Parlament balear, de s’Ajuntament de Palma i des Consell de Mallorca, entrevistes, rodes de premsa… A continuació, detallam es punts més rellevants de sa nostra agenda: 

  • Dimarts, 11 d’abril – Xavier Pericay va fer una pregunta de control dirigida a sa presidenta des Govern, Francina Armengol, on reiterava sa petició de Cs que se sotmeti a una qüestió de confiança. “Vostè que presumeix d’esser una dona valenta, ¿per què no se planteja una qüestió de confiança per sebre quants grups segueixen ballant sa conga amb vostè?”, va plantejar es portaveu de Cs Balears.
    “Contractes a dit, procediments opacs, fraccionament de contractes, ús d’empreses afins, ocultació de contractes, contractació directa d’assessors de campanya, portes giratòries i intervenció de sa Fiscalia Anticorrupció”,va enumerar Pericay en referència an es casos en es quals s’ha vist embolicat es Govern.
    Per altra part, Olga Ballester va mostrar sa seva preocupació per sa falta d’un Pla d’Ordenació de Recursos Naturals des Parc Natural Marítimoterrestre Es Trenc-Salobrar de Campos “consensuat amb tots es sectors afectats” abans de presentar es projecte de llei de declaració de sa zona.

  • Dimecres, 12 d’abril – Roda de premsa des grup municipal de s’Ajuntament de Palma, en sa qual Patricia Conrado va denunciar es criteri de nomenament des nou director general de Participació Ciutadana perquè obeeix únicament an es seu coneixement des programa electoral de Podem, segons s’indica en es mateix informe de selecció. Conrado va explicar que en aquest informe sa regidora responsable de s’àrea, Eva Frade, justifica que “valora sa capacitat de sa persona triada de defensar es valors de Podem mes allà de ses competències de sa regiduria”.
    Per altra part, Pedro Ribas va anunciar que pes pròxim ple es grup ha sol·licitat sa compareixença des responsable d’Urbanisme, Antoni Noguera, perquè “expliqui quines seran ses conseqüències de sa sentència des TSJB en relació a sa Façana Marítima”. “Ja és hora de sebre quant mos costarà an es ciutadans de Palma ses compensacions que s’hauran de fer a Endesa, i com s’Ajuntament pensa fer front an aquests costs”, va afegir Ribas. 

  • Dimecres, 12 d’abril – Declaracions de Xavier Pericay davant es medis de comunicació després de sa Junta de Portaveus: “Biel Barceló ha deixat clar a sa seva compareixença que no està disposat a assumir responsabilitats polítiques pes cas contractes“. “Es paladins de sa transparència, s’ètica i es bon govern han quedat retratats”, va sentenciar es portaveu de Cs Balears.

  • Dimecres, 12 d’abril – Olga Ballester, en es programa Dues Voltes, d’IB3 Televisió: “Sa remodelació que ha fet Francina Armengol en es Govern és insuficient. Fa falta una Administració estable per poder governar, perquè amb aquestes tensions se crea una gran inestabilitat que afecta de manera negativa sa ciutadania”.

  • Dimarts, 18 d’abril – Roda de premsa de Xavier Pericay i Olga Ballester en es Parlament sobre s’actualitat política balear. D’una banda, Ballester va subretxar que “des de Cs hem demanat ses compareixences de totes ses autoritats polítiques i educatives implicades en es cas Minerval perquè volem sebre què va fallar durant aquests sis anys per haver arribat fins en aquest frau tan greu”.
    Per una altra part, Pericay va insistir en “sa nostra petició perquè Francina Armengol se sotmeti una qüestió de confiança en es Parlament”. “Sa crisi des Govern segueix oberta i ses explicacions que va donar Biel Barceló a sa seva compareixença no mos pareixen convincents”, va declarar es portaveu.

  • Dimarts, 18 d’abril – Entrevista a Olga Ballester en es programa Entre Tu i Jo, de Canal 4 Ràdio: “Dos investigadors se varen aprofitar des prestigi de s’Universitat de ses Illes Balears (UIB) per estafar malalts de càncer”.
    Sobre es panorama polític, Ballester va indicar que “sa situació en què se troba actualment es Govern és d’absoluta inestabilitat i sa ciutadania té tot es dret a sebre si Francina Armengol té o no prou suport per governar”.

  • Dimarts, 18 d’abril – Entrevista a Josep Lluís Bauzá en es programa Avui Actualitat, de Canal 4 Televisió: “Podem fa lo que ha fet sempre sa vella política en contractar es director general de Participació Ciutadana de s’Ajuntament de Palma, que no té experiència laboral, però coneix es programa electoral de sa formació morada”.

  • Dimecres, 19 d’abril – Fernando Navarro i Bartomeu Cañellas se varen reunir amb representants des Sindicat Professional de sa Policia Portuària de Balears (SPPLB).

  • Dimecres, 19 d’abril – Entrevista a Fernando Navarro en es programa Entre Tu i Jo, de Canal 4 Ràdio: “Gràcies a ses propostes de Ciutadans, en es Pressuposts Generals de 2017 no hi haurà retallades en àrees tan importants com Sanitat i Educació” i “si Rajoy fos declarat imputat, es nostro pacte d’investidura entraria en acció i demanaríem sa dimissió”.

  • Dijous, 20 d’abril – Catalina Serra, Estanislao Pons i Carlos Tarancón varen assistir a s’obertura des Smart Island World Congrés, esdeveniment que se va celebrar a Calvià i en es qual se varen analisar ses oportunitats i reptes de Balears en afrontar qüestions com s’eficiència, sa planificació urbanística i es desenvolupament econòmic i social.

  • Divendres, 21 d’abril – Es Ministeri d’Educació, a petició de Ciutadans, ha demanat a sa Conselleria d’Educació i a s’Universitat de ses Illes Balears (UIB) que adopti “ses mesures oportunes” perquè es castellà no sigui discriminat a ses proves d’Accés a s’Universitat (PAU) com succeeix fins ara, que es seus enunciats només s’ofereixen en català.

  • Divendres, 21 d’abril – Xavier Pericay va participar, en nom de Ciutadans, en es IV Seminari sobre Plurilingüisme a Espanya en es Senat.