· La portavoz de Cs en el Consell, Catalina Serra, señala que “no está nada claro qué hay detrás de todas las abstenciones que hubo en la pasada Ponencia Técnica”

Palma, viernes 14 de julio de 2017. Ciudadanos (Cs) Baleares ha votado a favor de proteger el monolito de Sa Feixina en la Comisisón política de Patrimonio Histórico del Consell de Mallorca. En este sentido, la portavoz en la institución insular, Catalina Serra, ha señalado que “desde el principio Ciudadanos ha apoyado la petición de que el Consell declarase bien de interés cultural el monolito y este se inscribiera en el Catálogo Insular de Patrimonio Histórico”. La Comisión ha votado la propuesta de la ponencia técnica de Patrimonio Histórico de declarar el monolito de Sa Feixina como Bien Catalogado.

El resultado de la votación política ha sido la no catalogación con siete votos a favor por parte del equipo de gobierno (PSIB, Més y Podem) y cinco en contra (PP, Ciudadanos y El PI).

Serra ha calificado la decisión de la Comisión de “injusta” y ha hecho referencia a las abstenciones de los técnicos en la ponencia del 12 de julio. “No está nada claro qué hay detrás de las ocho abstenciones de la Ponencia técnica sobre la declaración del monolito como bien catalogado”. “Seguramente ha habido técnicos que no se han atrevido a votar a favor”, ha señalado Serra, quien ha denunciado que “los informes que solicitó el presidente de la Comisión son totalmente parciales”.

Asimismo, la consellera de Cs ha reiterado la intención del partido de recurrir la decisión de la ponencia. “Desde Cs estaremos al lado de la plataforma Salvem Sa Feixina, porque consideramos que debemos estar donde está la mayoría social y lo que esta solicita”, ha afirmado.

____________________________________________

· Sa portaveu de Cs en es Consell, Catalina Serra, assenyala que “no està gens clar què hi ha darrere totes ses abstencions que va haver-hi a sa passada Ponència Tècnica”

Palma, divendres 14 de juliol de 2017. Ciutadans (Cs) Balears ha votat a favor de protegir es monòlit de Sa Feixina a sa Comissió política de Patrimoni Històric des Consell de Mallorca. En aquest sentit, sa portaveu a s’institució insular, Catalina Serra, ha assenyalat que “des des principi Ciutadans ha donat suport a sa petició que es Consell declaràs bé d’interès cultural es monòlit i aquest s’inscrivís en es Catàleg Insular de Patrimoni Històric”. Sa Comissió ha votat sa proposta de sa ponència tècnica de Patrimoni Històric de declarar es monòlit de Sa Feixina com a Bá Catalogat.

Es resultat de sa votació política ha estat sa no catalogació, amb set vots a favor per part de s’equip de govern (PSIB, Més i Podem) i cinc en contra (PP, Ciutadans i El PI).

Serra ha qualificat sa decisió de sa Comissió “d’injusta” i ha fet referència a ses abstencions des tècnics a sa ponència des 12 de juliol. “No està gens clar què hi ha darrere ses vuit abstencions de sa Ponència tècnica sobre sa declaració des monòlit com a bé catalogat”. “Segurament hi ha hagut tècnics que no s’han atrevit a votar a favor”, ha assenyalat Serra, qui ha denunciat que “ets informes que va sol·licitar es president de sa Comissió són totalment parcials”.

Així mateix, sa consellera de Cs ha reiterat s’intenció des partit de recórrer sa decisió de sa ponència. “Des de Cs estarem an es costat de sa plataforma Salvem Sa Feixina perquè consideram que hem d’estar on està sa majoria social i lo que aquesta sol·licita”, ha afirmat.