· Ballester preguntará a la consellera de Sanidad si considera lógico aprobar unilateralmente el decreto por el cual se regula el catalán como requisito para opositar a la sanidad pública

Palma, lunes 27 de noviembre de 2017. El portavoz y diputado de Ciudadanos (Cs) Baleares ha anunciado este lunes que Ciudadanos interpelará en el pleno de mañana al conseller de Educación, Martí March, sobre adoctrinamiento en las aulas de Baleares. Pericay ha explicado que “esta interpelación tiene como razón de ser la negativa por parte de la administración a admitir que hay casos de adoctrinamiento en los centros escolares de las Islas” y ha señalado que “la obligación de la Conselleria era analizar lo que había, abrir expediente donde hacia falta y a partir de aquí actuar”.

“Mañana le entregaré personalmente a Martí March el informe elaborado por Cs sobre casos de adoctrinamiento, y lo invitaré a que lo lea y me explique por qué considera que los casos que se detallan en el informe no son ejemplos de adoctrinamiento”, ha indicado Pericay.

“Aunque no haya denuncias de adoctrinamiento, la obligación de la administración si hay pruebas es poner en marcha una investigación”, ha señalado Pericay, que ha apuntado que “la Inspección Educativa de Baleares no funciona, ya que no ha contabilizado ningún caso ante tantas pruebas”.

Pregunta de control al Govern

Además, la diputada de Cs Baleares, Olga Ballester, ha informado que mañana preguntará en el pleno a la consellera de Sanidad, Patricia Gómez, si considera lógico aprobar unilateralmente el decreto por el cual se regula el catalán como requisito para opositar a la sanidad pública teniendo el cien por cien de los representantes de los trabajadores en contra. “Es absurdo que el Govern imponga una normativa sectorial que ha sido rechazada por todos los agentes sociales”, ha señalado Ballester.

“Desde Cs consideramos que este decreto es absolutamente político. Está elaborado en un despacho por mentes cerradas que son incapaces de ver más allá de su proyecto nacionalista”, ha manifestado la diputada, que ha insistido “en que es un decreto que no atiende a ningún criterio sanitario”.

“Esta imposición va a dar muchísimos problemas en recursos humanos del sector sanitario”, ha asegurado Ballester, que ha advertido que “va a generar muchas injusticas porque es una normativa que le va a dar la patada a un gran número de médicos y enfermeros que trabajan en la sanidad pública y a los que se está impidiendo presentarse a oposiciones pese a ser grandes profesionales”.

Cupo Vasco

Finalmente, Pericay ha criticado que la presidenta del Govern, Francina Armengol, no se oponga a la nueva ley del Cupo Vasco. “No se entiende que el Govern lleve desde comienzo de la legislatura clamando por una mejora del sistema de financiación autonómica y acepte ahora, sin rechistar, el incremento sustancial de un privilegio económico que va a perjudicar a todas las autonomías de régimen común”, ha comentado Pericay.

_____________________________________________

· Ballester demanarà a sa consellera de Sanitat si considera lògic aprovar unilateralment es decret pes qual se regula es català com a requisit per opositar a sa sanitat pública

Palma, dilluns 27 de novembre de 2017. Es portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears ha anunciat aquest dilluns que Ciutadans interpel·larà en es ple de demà es conseller d’Educació, Martí March, sobre adoctrinament a ses aules de ses Balears. Pericay ha explicat que “aquesta interpel·lació té com a raó d’esser sa negativa per part de s’administració a admetre que hi ha casos d’adoctrinament en es centres escolars de ses Illes”, i ha assenyalat que “s’obligació de sa Conselleria era analisar lo que hi havia, obrir expedient on fes falta i a partir d’aquí actuar”.

“Demà li entregaré personalment a Martí March s’informe elaborat per Cs sobre casos d’adoctrinament, i el convidaré a llegir-lo i a explicar-me per què considera que es casos que se detallen a s’informe no són exemples d’adoctrinament” ha indicat Pericay. “Encara que no hi hagi denúncies d’adoctrinament, s’obligació de s’administració si hi ha proves és posar en marxa una investigació”, ha assenyalat Pericay, que ha apuntat que “s’Inspecció Educativa de Balears no funciona, ja que no ha comptabilisat cap cas davant tantes de proves”.

Pregunta de control an es Govern

Ademés, sa diputada de Cs Balears, Olga Ballester, ha informat que demà demanarà en es ple a sa consellera de Sanitat, Patricia Gómez, si considera lògic aprovar unilateralment es decret pes qual se regula es català com a requisit per opositar a sa sanitat pública tenguent es cent per cent des representants des treballadors en contra. “És absurd que es Govern imposi una normativa sectorial que ha estat rebutjada per tots ets agents socials”, ha assenyalat Ballester.

“Des de Cs consideram que aquest decret és absolutament polític. Està elaborat en un despatx per ments tancades que són incapaces de veure-hi més enllà des seu projecte nacionalista”, ha manifestat sa diputada, que ha insistit “que és un decret que no atén a cap criteri sanitari”.

“Aquesta imposició donarà moltíssims de problemes en recursos humans des sector sanitari”, ha assegurat Ballester, que ha advertit que “generarà moltes d’injusticies perquè és una normativa que farà fora un gran número de metges i infermers que fan feina a sa sanitat pública i a qui s’està impedint presentar-se a oposicions maldament siguin grans professionals”.

Cupo Basc

Finalment, Pericay ha criticat que sa presidenta des Govern, Francina Armengol, no s’oposi a sa nova llei des Cupo Basc. “No s’entén que es Govern dugui des de començament de sa legislatura clamant per una millora des sistema de finançació autonòmica i accepti ara, sense protestar, s’increment substancial d’un privilegi econòmic que perjudicarà totes ses autonomies de règim comú”, ha comentat Pericay.