· El portavoz de Cs Baleares, Xavier Pericay, considera que “un presidente del Parlament no puede reunirse con una persona que se halla en libertad provisional bajo fianza acusada de delitos de una gravedad extrema”

Palma, jueves 28 de diciembre de 2017. Ciudadanos (Cs) Baleares ha criticado que el presidente del Parlament balear, Baltasar Picornell, reciba este jueves en audiencia a la expresidenta del Parlament de Cataluña, Carme Forcadell. El portavoz y diputado de Ciudadanos (Cs) Baleares, Xavier Pericay, considera que “un presidente del Parlament no puede recibir en audiencia a una persona que está investigada por delitos de sedición, rebelión, prevaricación y malversación de fondos públicos. Por más que esa persona haya sido también presidenta de una Cámara autonómica”.

“El presidente del Parlament balear, Baltasar Picornell, puede reunirse con quien quiera, pero debe saber que su agenda se identifica inexorablemente con la de la institución”, ha apuntado Pericay, quien ha insistido en que “sus actos deben estar guiados en todo momento por la neutralidad ideológica que conlleva el cargo”. “No parece que invitar a Forcadell sea hoy en día la mejor forma de evidenciar esa imparcialidad, esa impronta institucional”, ha añadido.

Asimismo, Pericay se ha mostrado preocupado por que “el presidente de nuestro Parlament confunda su actividad institucional con la que podría tener como dirigente de un partido político” y ha advertido que “no es la primera vez que sucede con la crisis catalana”. “El pasado 11 de septiembre ya se significó por acudir a los actos de la Diada, fuertemente marcados por el desafío independentista, concretado en las “leyes de desconexión” aprobadas días antes en la Cámara catalana”, ha detallado el portavoz de Cs Baleares, quien ha recordado que “la expresidenta del Parlament de Catalunya se halla en libertad provisional bajo fianza acusada de delitos de una gravedad extrema.”

“Picornell debería entender que ha emprendido un camino equivocado, un camino que afecta negativamente a la imagen del Parlament. Por el bien de una institución que nos representa a todos, confiemos en que sea capaz de enderezarlo”, ha concluido Pericay.

________________________________________

· Es portaveu de Cs Balears, Xavier Pericay, considera que “un president des Parlament no pot reunir-se amb una persona que se troba en llibertat provisional sota fiança acusada de delictes d’una gravetat extrema”

Palma, dijous 28 de desembre de 2017. Ciutadans (Cs) Balears ha criticat que es president des Parlament balear, Baltasar Picornell, rebi aquest dijous en audiència s’expresidenta des Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Es portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears, Xavier Pericay, considera que “un president des Parlament no pot rebre en audiència una persona que està investigada per delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació i malversació de fons públics. Per més que aquesta persona hagi estat també presidenta d’una Cambra autonòmica”.

“Es president des Parlament balear, Baltasar Picornell, pot reunir-se amb qui vulgui, però ha de sebre que sa seva agenda s’identifica inexorablement amb sa de s’institució”, ha apuntat Pericay, qui ha insistit que “es seus actes han d’estar guiats en tot moment per sa neutralitat ideològica que comporta es càrrec”. “No pareix que convidar Forcadell sigui avui en dia sa millor forma d’evidenciar aquesta imparcialitat, acuesta empremta institucional”, ha afegit.

Així mateix, Pericay s’ha mostrat preocupat perquè “es president des nostro Parlament confon sa seva activitat institucional amb sa que podria tenir com a dirigent d’un partit polític” i ha advertir que “no és es primer pic que això passa amb sa crisi catalana”. “Es passat 11 de setembre ja se va significar per acudir an ets actes de sa Diada, fortament marcats pes desafiament independentista, concretat en ses lleis de desconnexió” aprovades dies abans a sa Cambra catalana”, ha detallat es portaveu de Cs Balears, qui ha recordat que “s’expresidenta des Parlament de Catalunya se troba en llibertat provisional sota fiança acusada de delictes d’una gravetat extrema.”

“Picornell hauria d’entendre que ha emprès un camí equivocat, un camí que afecta negativament s’imatge des Parlament. Pes bé d’una institució que mos representa a tots, confiem que sigui capaç d’adreçar-ho”, ha conclòs Pericay.