• La diputada de Cs Baleares en el Parlament, Olga Ballester, critica que “se pretende elaborar una Ley Educativa Balear sin dar solución al abandono escolar

Palma, viernes 26 de enero de 2018. La diputada de Ciudadanos (Cs) Baleares en el Parlament, Olga Ballester, se ha mostrado hoy muy crítica con el conseller de Educación, Martí March, tras conocerse hoy los datos del Ministerio de Educación referidos a 2017,   que otorgan a Baleares una tasa del 26’5% en abandono escolar, una cifra 15 puntos por encima de la media europea y 8 puntos por encima de la española. “Llama la atención que este Govern se centre en la elaboración de una Ley Educativa Balear dejando de lado todos aquellos problemas graves sobre los que tiene competencia directa”, ha denunciado Ballester.

Además, la diputada de Cs Baleares ha explicado que “el abandono del sistema educativo una vez finalizados los estudios obligatorios, sin tener la cualificación necesaria para desenvolverse en una sociedad, es uno de los graves problemas que tiene el Govern”. “El Pacte tiene competencias para abordar esta situación y está siendo un absoluto fracaso”, ha recordado Ballester.

Asimismo, la diputada de Ciudadanos (Cs) en el Parlament ha indicado que la Ley Educativa Balear no arreglaría el problema del abandono escolar. “Necesitamos diversificar la oferta formativa adecuando la FP al interés del mercado laboral e impulsar  estos estudios entre los estudiantes evitando el abandono escolar por falta de una oferta adecuada ”, ha comentado Ballester, quien se ha mostrado preocupada por el legado que pueda dejar el conseller March.”Podría hasta dejarnos una Ley Educativa Balear que choque con la futura ley consensuada en el Congreso”, ha manifestado la diputada.

 ———————————————–

  • Sa diputada de Cs Balears en es Parlament, Olga Ballester, critica que “se pretén elaborar una Llei Educativa Balear sense donar solució a abandonament escolar

Palma, divendres 26 de gener de 2018. Sa diputada de Ciutadans (Cs) Balears en es Parlament, Olga Ballester, s’ha mostrat molt crítica amb so conseller d’Educació, Martí March, després de conèixer-se avui Ses dades facilitades pes Ministeri d’Educació referides a 2017, que atorguen a ses Balears una taxa des 26’5% en abandonament escolar, una xifra 15 punts per damunt de sa mitja europea i 8 punts per damunt de s’espanyola. “Crida s’atenció que aquest Govern se centri en s’elaboració d’una Llei Educativa Balear i deixi de costat tots aquells problemes greus sobre es quals té competència directa”, ha denuncias Ballester.

Ademés, sa diputada de Cs Balears ha explicat que “s’abanonament des sistema educatiu un pic finalisats ets estudis obligatoris, sense tenir sa qualificació necessària per  progressar en una societat, és un des greus problemes que té es Govern”. “Es Pacte té competències per abordar aquesta situació  i està sent un absolut fracàs”, ha recordat Ballester.

Així mateix, sa diputada de Ciutadans (Cs) en es Parlament ha indicat que sa Llei Educativa Balear no arreglaria es problema de s’abandonament escolar. “Necessitam diversificar s’oferta formativa adequant sa FP a s’interès des mercat laboral  i impulsar aquests estudis entre ets estudiants evitant s’abandó escolar per falta d’una oferta adequada”, ha comentat Ballester, qui s’ha mostrat preocupada pes llegat que pugui deixar es conseller March.”Podria fins a deixar-mos una Llei Educativa Balear que xoqui amb sa futura llei consensuada en es Congrés”, ha manifestat sa diputada.