· La portavoz de Cs Baleares en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, señala que esta figura tiene como objetivo el fomento y la conservación de las tradiciones locales

Palma, martes 3 de abril de 2018. Ciudadanos (Cs) Baleares en el Consell de Mallorca presentará en el próximo pleno una moción en la que solicita a la institución insular la creación de una figura legal intermedia para proteger las ferias que no cumplen con los requisitos que se les exige para ser declaradas “Fiesta de Interés Cultural”.

En este sentido, la portavoz de Cs Baleares en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha señalado que “desde Cs Baleares consideramos que el arraigo social de estas ferias, así como el reconocimiento que se otorga a los agricultores y artesanos implicados, y los valores que se fomentan, son motivos suficientes para que sean protegidos a nivel local”.

“Una figura legal intermedia como podría ser la “Feria de Interés Local” permitiría el fomento y conservación de estas ferias con arraigo y tradición en nuestra isla y agilizaría la recepción de ayudas y subvenciones por parte de los ayuntamientos”, ha explicado Serra, que ha destacado que “con este reconocimiento también se aumentaría la asistencia de residentes y turistas a los municipios, lo que supondría una ayuda para la desestacionalización”.

Finalmente, la consellera de Cs ha recordado que “son los consells insulars los encargados de impulsar y llevar a cabo la protección y fomento de la cultura popular y tradicional en el ámbito territorial de las islas”.

____________________________________________________

• Sa portaveu de Cs Balears en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, assenyala que aquesta figura té com a objectiu es foment i sa conservació de ses tradicions locals

Palma, dimarts 3 d’abril de 2018. Ciutadans (Cs) Balears en es Consell de Mallorca presentarà en es pròxim ple una moció que sol·licita a s’institució insular sa creació d’una figura legal intermèdia per protegir ses fires que no compleixen amb sos requisits que se’ls exigeix per esser declarades “Festa d’Interès Cultural”.

En aquest sentit, sa portaveu de Cs Balears en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha assenyalat que “des de Cs Balears consideram que s’arrelament social d’aquestes fires, així com es reconeixement que s’otorga an ets agricultors i artesans implicats, i es valors que se fomenten, són motius suficients perquè siguin protegits a nivell local”.

“Una figura legal intermèdia com podria esser sa “Fira d’Interès Local” permetria es foment i conservació d’aquestes fires amb arrelament i tradició a sa nostra illa i agilisaria sa recepció d’ajudes i subvencions per part dets ajuntaments”, ha explicat Serra, que ha destacat que “amb aquest reconeixement també s’augmentaria s’assistència de residents i turistes an es municipis, sa qual cosa suposaria una ajuda per sa desestacionalisació”.

Finalment, sa consellera de Cs ha recordat que “són es consells insulars ets encarregats d’impulsar i dur a terme sa protecció i foment de sa cultura popular i tradicional a s’àmbit territorial de ses illes”.