· La portavoz de Cs Baleares en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, señala que la iniciativa tiene como objetivo el fomento y la conservación de las tradiciones locales

Palma, jueves 12 de abril de 2018. La portavoz de Cs Baleares en el Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha lamentado que el pleno haya rechazado su moción en la que proponía crear una figura legal para proteger las ferias de los municipios de Mallorca que no llegan a la consideración de Fiestas de Interés Cultural, con la intención de conservar las tradiciones locales.

“Desde Cs Baleares consideramos que el arraigo social de estas ferias, así como el reconocimiento que se otorga a los agricultores y artesanos implicados, y los valores que se fomentan, son motivos suficientes para que sean protegidos a nivel local”, ha apuntado Serra.

“Una figura legal intermedia como podría ser la “Feria de Interés Local” permitiría el fomento y conservación de estas ferias con arraigo y tradición en nuestra isla y agilizaría la recepción de ayudas y subvenciones por parte de los ayuntamientos”, ha defendido Serra, que ha destacado que “con este reconocimiento también se aumentaría la asistencia de residentes y turistas a los municipios, lo que supondría una ayuda para la desestacionalización”.

Finalmente, la consellera de Cs ha criticado que el equipo de govern del Consell haya mostrado poco interés en conservar las tradiciones de los municipios.

_________________________________________________

• Sa portaveu de Cs Balears en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, assenyala que s’iniciativa té com a objectiu es foment i sa conservació de ses tradicions locals

Palma, dijous 12 d’abril de 2018. Sa portaveu de Cs Balears en es Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha lamentat que es ple hagi rebutjat sa seva moció on proposava crear una figura legal per protegir ses fires des municipis de Mallorca que no arriben a sa consideració de Festes d’Interès Cultural, amb s’intenció de conservar ses tradicions locals.

“Des de Cs Balears consideram que s’arrelament social d’aquestes fires, així com es reconeixement que s’otorga an ets agricultors i artesans implicats, i es valors que se fomenten, són motius suficients perquè siguin protegits a nivell local”, ha apuntat Serra.

“Una figura legal intermèdia com podria esser sa “Fira d’Interès Local” permetria es foment i conservació d’aquestes fires amb arrelament i tradició a sa nostra illa i agilisaria sa recepció d’ajudes i subvencions per part dets ajuntaments”, ha defensat Serra, que ha destacat que “amb aquest reconeixement també s’augmentaria s’assistència de residents i turistes an es municipis, cosa que suposaria una ajuda per sa desestacionalisació”.

Finalment, sa consellera de Cs ha criticat que s’equip de govern des Consell hagi mostrat poc interès a conservar ses tradicions des municipis.