• La portavoz Ciudadanos (Cs) Llucmajor, Noemí Getino, lamenta que “hayan aumentado las muertes de gatos en el municipio a causa del envenenamiento

Llucmajor, lunes 23 de julio de 2018. La agrupación de Ciudadanos (Cs) Llucmajor ha criticado la deficiente gestión en el control de colonias de gatos por parte del Ayuntamiento. “Desde el punto de vista ético, nos debería dar vergüenza como sociedad moderna, que estos animales vaguen por las calles, malviviendo, padeciendo enfermedades, muriendo muchas veces de inanición o siendo envenenados”, ha lamentado la coordinadora de Cs Llucmajor, Noemí Getino, quien ha incidido en que “la mayoría de las Ordenanzas Municipales prohíben expresamente alimentar a los animales abandonados en la vía pública”.

Las competencias del control de natalidad y de colonias felinas corresponden al Consistorio municipal, y éste, como en otras muchas áreas, destaca por su deficiente o nula gestión”, ha manifestado Getino, quien ha enumerado como tareas del Ayuntamiento “la castración de los gatos, su recogida, la alimentación, el cuidado de las colonias, o en su defecto construir un hábitat adecuado alejado de la ciudad que les permita tener tanto una vida como una muerte digna”.

Asimismo, la coordinadora de Cs Llucmajor, ha indicado que “a día de hoy este municipio sigue sin disponer de un equipo veterinario que realice la castración de los felinos sin hogar, así como de lugares adaptados para llevar a éstos y que no ocasionen más perjuicios a los residentes”.

Finalmente, Getino ha querido recordar que “el Artículo 336 del Código Penal contempla una pena de hasta dos años de prisión para aquellas personas que envenenen un animal”.

S’agrupació de Cs Llucmajor critica sa deficient gestió en es control de colònies de moixos per part de s’Ajuntament

———————————————–

  • Sa portaveu Ciutadans (Cs) Llucmajor, Noemí Getino, lamenta que “hagin augmentat ses morts de moixos en es municipi a causa de s’enverinament

Llucmajor, dilluns 23 de juliol de 2018. S’agrupació de Ciutadans (Cs) Llucmajor ha criticat sa deficient gestió en es control de colònies de moixos per part de s’Ajuntament. “Des des punt de vista ètic, mos hauria de fer empegueir com a societat moderna que aquests animals vaguin pes carrers, malvisquent, patint malalties, morint molts de pics d’inanició o sent enverinats”, ha lamentat sa coordinadora de Cs Llucmajor, Noemí Getino, qui ha incidit que “sa majoria de ses Ordenances Municipals prohibeixen expressament alimentar ets animals abandonats a sa via pública”.

Ses competències des control de natalitat i de colònies de moixos corresponen an es Consistori municipal, i aquest, com a moltes altres àrees, destaca per sa seva deficient o nul·la gestió”, ha manifestat Getino, qui ha enumerat com a feines de s’Ajuntament “sa castració des moixos, sa seva recollida, s’alimentació, s’atenció de ses colònies, o, a falta d’això, construir un hàbitat adequat allunyat de sa ciutat que els permeti tenir tant una vida com una mort digna”.

Així mateix, sa coordinadora de Cs Llucmajor, ha indicat que “a dia d’avui aquest municipi segueix sense disposar d’un equip veterinari que faci sa castració des moixos sense casa, així com de llocs adaptats per dur-los i que no ocasionin més perjudicis an es residents”.

Finalment, Getino ha volgut recordar que “s’Article 336 des Codi Penal contempla una pena de fins a dos anys de presó per aquelles persones que enverinin un animal”.