•  El portavoz de la agrupación de Cs en Sant Josep, Maxo Benalal, lamenta que “la noticia del día en Sant Josep e Ibiza sea siempre un nuevo vertido de aguas fecales

Sant Josep, lunes 27 de agosto de 2018. El portavoz de la agrupación de Ciudadanos (Cs) Sant Josep, Maxo Benalal, ha lamentado que “hace cinco días la noticia eran los vertidos de aguas fecales en el Parque Natural de Ses Salines y hace dos, los vertidos en Playa d’en Xinxó”. “Es vergonzoso que la información del día en Sant Josep e Ibiza sea siempre la de un nuevo vertido de aguas fecales”, ha incidido Benalal.

El portavoz de Cs Sant Josep ha denunciado que “obviamente estamos ante una dejación de funciones del Govern Balear, ya que de ellos depende la protección de la calidad del medio hídrico durante todo su ciclo en un Parque Natural como el de Ses Salines”.

Existen unos Planes Rectores de Uso y Gestión (PRUG) que prohíben de forma expresa en todo el ámbito del parque el vertido de residuos; parece que el Govern Balear, ABAQUA y el Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia ignoran voluntariamente esta disposición, para desespero de habitantes y agroganaderos locales que ven perder reiteradamente sus producciones”, ha apuntado Benalal.

Asimismo, Benalal ha indicado que “las autoridades se defienden argumentando que son eventos accidentales, y no es así; se trata de vertidos continuados que ya han dado lugar a multitud de denuncias en los últimos años, lo que llevaría a pensar que ABAQUA y las instituciones baleares podrían ser actores o cómplices de un delito contra el medio ambiente”.

Por otro lado, el portavoz de Cs Sant Josep ha argumentado que “en un espacio tan protegido como Ses Salines, pero también en otros lugares como Playa d’en Xinxó, es responsabilidad del Ayuntamiento asegurarse que el separativo de pluviales y fecales esté realizado y con garantías, sin pozos ciegos, y que se deben aportar suficientes inversiones que garanticen que las depuradoras no trabajen siempre al límite”.

Finalmente, Benalal le ha pedido a las instituciones que “no miren para otro lado y hagan cumplir la ley” y que “se protejan los intereses y el bienestar del conjunto de la ciudadanía”.

—————————————————-

  • Es portaveu de s’agrupació de Cs a Sant Josep, Maxo Benalal, lamenta que “sa notícia des dia a Sant Josep i Eivissa sigui sempre un nou abocament d’aigües fecals

Sant Josep, dilluns 27 d’agost de 2018. Es portaveu de s’agrupació de Ciutadans (Cs) Sant Josep, Maxo Benalal, ha lamentat que “fa cinc dies sa notícia eren ets abocaments d’aigües fecals en es Parc Natural de Ses Salines i en fa dos ets abocaments a Platja d’en Xinxó”. “És vergonyós que s’informació des dia a Sant Josep i Eivissa sigui sempre sa d’un nou abocament d’aigües fecals”, ha incidit Benalal.

Es portaveu de Cs Sant Josep ha denunciat que “òbviament estam davant un desistiment de funcions des Govern Balear, ja que d’ells depèn sa protecció de sa qualitat des medi hídric durant tot es seu cicle en un Parc Natural com es de Ses Salines”.

Existeixen uns Plans Rectors d’Ús i Gestió (PRUG) que prohibeixen de forma expressa a tot s’àmbit des parc s’abocament de residus; pareix que es Govern Balear, ABAQUA i s’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ignoren voluntàriament aquesta disposició, cosa que desespera habitants i agroramaders locals que veuen perdre reiteradament ses seves produccions”, ha apuntat Benalal.

Així mateix, Benalal ha indicat que “ses autoritats se defensen argumentant que són fets accidentals, i no és així; se tracta d’abocaments continuats que ja han donat lloc a multitud de denúncies en es darrers anys, sa qual cosa duria a pensar que ABAQUA i ses institucions balears podrien esser actors o còmplices d’un delicte contra es medi ambient”.

Per altra part, es portaveu de Cs Sant Josep ha argumentat que “en un espai tan protegit com Ses Salines, però també en altres llocs com a Platja d’en Xinxó, és responsabilitat de s’Ajuntament assegurar-se que es separatiu de pluvials i fecals estigui fet i amb garanties, sense pous cegos, i que s’han d’aportar prou inversions que garantisin que ses depuradores no faran feina sempre as límit”.

Finalment, Benalal ha demanat a ses institucions que “no mirin cap a una altra banda i facin complir sa llei” i que “se protegesquin ets interessos i es benestar des conjunt de sa ciutadania”.